ISKRENI Željko Musa

'Hrvatski doministar obrane' rekao je veliku istinu o Islanđanima; postali su priča dana!

14.01.2018 u 10:28

Bionic
Reading

Hrvatska u nedjelju od 20.30 sati u splitskoj Spaladium Areni igra utakmicu 2. kola Skupine A Europskog rukometnog prvenstva protiv Islanda. 'Vikinzi' su na otvaranju šokirali favorizirane Šveđane i slavili 26:24, sad svi s pravom pozivaju na oprez...

Željko Musa i Jakov Gojun čine vjerojatno 'najubojitiji' dvojac na ovom rukometnom EP-u. Dečki su u splitskom hotelu Park cimeri, a suigrači u šali njihovu sobu nazivaju i - Ministarstvo obrane! OK, soba je definitivno najsigurnija, u Splitu sigurno, vjerojatno i puno šire... Ako je Jakov Gojun ministar, onda je Željko Musa - doministar obrane. Sjajni dvojac tako funkcionira u reprezentaciji, čini se kako im ide izvrsno. Srbiju smo riješili, sad je na redu stara mušterija - Island.

U 1. kolu Skupine A Islanđani su šokirali Šveđane...

'Vidjeli smo da je Island vrlo nezgodna momčad koja ima odličnog golmana, momčad koja je raznovrsna u napadu, imaju nekoliko sjajnih individualaca, i ne smijemo nikako ući u njihov brzi ritam', kaže Musa i upozorava: 

'Moramo biti koncentrirani u obrani, pogotovo u prvih dvadesetak sekundi napada, gdje su oni najjači. Mi s druge strane moramo strpljivo graditi napad, da dođemo do otvorenih šuteva i čistih prilika, jer ako protiv njih srljaš i brzo pucaš, oni te brzo kazne. Oni žive od toga, tako su kažnjavali i Šveđane...'

Je li pobjeda Islanda nad Švedskom za Musu bila iznenađenje?

'Iskreno, je. Da ste me pitali, prije utakmice bih stavio novac na Šveđane. No, prva utakmica je uvijek i najteža, tako je to', iskreno je odgovorio naš pivot koji s 200 centimetara visine i 115 kilograma mišića tjera protivnicima strah u kosti. I danas će imati puno posla, obrana je 'prljav', 'rudarski' dio ovog sporta.

  • +19
Rukometni Euro 2018., Hrvatska - Srbija Izvor: Reuters / Autor: MARKO DJURICA

'Sve kreće od Aarona Palmarssona koji je njihov motor, ali imaju odlične pivote s kojima jako dobro surađuju, opasan je i desni vanjski Karason...', nabraja Musa i uz smiješak dodaje:

'Bit će puno posla, to je jasno, ali mi smo spremni na sve...'

Na koga onda da se kladimo danas? Island ili Hrvatska?

'Mi ćemo se pripremiti maksimalno, kao što smo se pripremili protiv Srbije i ići ćemo na pobjedu. Dat ćemo maksimum, a za što će to biti dovoljno... Teško mi je to reći...', oprezan je Musa koji je na kraju prokomentirao svoje igre u hrvatskom dresu:

'Ja sam zadovoljan svakom sekundom i minutom koju dobijem u ovoj reprezentaciji. Svi smo mi tu s jednim ciljem, da dajemo sve od sebe, proveli na terenu samo jednu ili svih 60 minuta...', zaključio je Željko Musa.