TITULA WBC-A

Hrvatski boksač Alen Babić odradio deset rundi žestokog meča i stigao do prvog pojasa u svojoj karijeri

21.05.2022 u 23:45

Bionic
Reading

Ponajbolji hrvatski boksač Alen Babić došao je do prvog pojasa u svojoj karijeri! 'Savage' je jednoglasnom sudačkom odlukom (97-91 x2, 95-93) savladao Poljaka Adama Balskog, nakon 10 rundi pravog rata! Babić je upisao jedanaestu pobjedu u profesionalnoj karijeri i oktirio se WBC-ovom (Silver) titulom prvaka u 'bridger kategoriji'

Najveći meč dosadašnje profesionalne karijere čekao je Babića večeras u londonskoj O2 Areni, a može se reći kako je 'Savage' uistinu i odradio meč karijere. Sjajnih 10 rundi pružili su Babić i Balski, a zasluženo je slavio naš boksač. Ipak, nije to bio nimalo lak zadatak za novog WBC-ovog (Silver) prvaka.

Već na samom početku borbe, Babić je primio žestok udarac iz kontre i završio je na tlu. Brzo se ''Savage'' pridigao i nastavio je sa svojim pritiskom. Balski je dobro pogađao direktima kroz prve dvije do tri runde, a jako lijepo se i kretao. Babić je bio uporan sa svojim presingom i polako je lomio Poljaka, piše Fight Site.

Nerijetko se Balski upuštao u otvorene razmjene s Babićem kroz prve dvije runde, ali ubrzo se umorio boksajući takvim tempom. 'Savage' s druge strane bio je neumoljiv i rastavljao je Balskog po segmentima. Jako dobro Alen je pogađao prednjim i stražnjim direktom, a i njegov trener Leonardo Pijetraj savjetovao ga je da češće baca tu kombinaciju. Naravno da Babić ne može odoliti bacanju krošea kojima pokušava protivniku skinuti glavu s ramena, ali takvim udarcima puno češće je promašivao.

Unatoč svemu, Babić je velikim dijelom kontrolirao meč i Balski se pretežno branio naslonjen na užad. Odlično je kondicijski pripremljen bio 'Savage', ali nonšalancija ga je mogla skupo koštati. Krajem devete runde Babić se opustio, počeo je spuštati ruke i opala mu je koncentracija. Balski ga je sa zvukom zvona za kraj runde pogodio strašnim desnim krošeom, a Babić je bio opako uzdrman.

Namirisao je Balski krv i poletno je ušao u posljednju dionicu ove borbe. Babić je ipak preživio njegove nalete i uspio je meč privesti kraju. Borci su borbu zatvorili na isti način kako su ju i otvorili - otvorenom i bespoštednom razmjenom, takozvanim 'brawlom'.

Suci su na kraju jednoglasno proglasili Babića pobjednikom, a svaka druga odluka bila bi pogrešna. 'Savage' je tako osvojio WBC-ov (SIlver) pojas i sada postaje obveznim izazivačem za titulu svjetskog prvaka u 'bridgerweight' kategoriji. Oscar Rivas trebao bi biti njegov sljedeći protivnik, ali više o svemu tome saznat ćemo kad se slegnu dojmovi ovog meča.