košarkaška euroliga

[FOTO] Anadolu Efes obranio titulu prvaka Europe; u ratničkoj utakmici turska je momčad bila bolja od Real Madrida

21.05.2022 u 21:24

Bionic
Reading

Košarkaši Anadolu Efesa obranili su naslov europskog prvaka nakon što su u finalu Final Foura Eurolige u Beogradu svladali madridski Real 58:57 (14:15, 15:19, 11:8, 18:15)

Bila je to vrlo nekvalitetna utakmica s vrlo lošim šutom s obje strane, a u završnici susreta sretniji i spretniji je bio turski sastav koji je u svojim redovima imao dvojicu vrlo raspoloženih igrača, Vasilija Micića i Tibora Pleissa.

Real je pogođenim slobodnim bacanjima Sergija Llulla smanjio na 58:57 samo 44 sekunde prije kraja, ali kako je madridski sastav do tog trenutka napravio tek dvije oobne pogreške, s dva prekršaja u posljednjem napadu Efesa produžili su napad svog suparnika na 40 sekundi.

Zatim je Larkin promašio tricu s istekom vremena za napad, a borbeni Singleton se u skoku borio za loptu s trojicom igrača Reala sve dok se nije začula sirena koja je označila kraj utakmice.

  • +17
Real Madrid - Anadolu Efes, košarka, finale Eurolige, 21.5.2022. Izvor: EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Anadolu Efes je imao ukupno samo pet strijelaca, ali briljirali su Vasilije Micić s 23 i Tibor Pleiss koji je ubacio 19 koševa, dok je Walter Tavares s 14 koševa bio jedini dvoznamenkast kod Reala.

Krunoslav Simon nije bio u sastavu Anadolu Efesa.

U susretu za treće mjesto Barcelona je svladala Olympiacos 84:74. Nikola Mirotić je ubacio 19 koševa za Barcelonu, a Saša Vezenkov 20 za Olympiacos.