PJESMA U AUTOBUSU

[VIDEO, FOTO] Hrvatske rukometašice priča su dana u Danskoj zbog ludog plesa u dvorani, a evo i prvih reakcija iz naše svlačionice

04.12.2020 u 21:46

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice pobjedom su započele nastup na Europskom prvenstvu u Danskoj, a u prvoj su utakmici u skupini C, odigranoj u Koldingu, svladale reprezentaciju Mađarske sa 24:22 (12:12). Evo i prvih reakcija iz svlačionice naših djevojaka, a donosimo vam i ples iz dvorane te pjesmu iz autobusa

Podsjećamo, iako oslabljene izostancima zbog ozljeda i koronavirusa, u izjednačenoj utakmici izabranice Nenada Šoštarića su do vrijedne pobjede, koja može značiti plasman u drugi krug natjecanja, stigle zahvaljujući mirnijoj i preciznijoj igri u završnih 13 minuta u koje su Mađarice ušle s golom prednosti (19:18).

No, uslijedila je serija hrvatskih rukometašica od 5-0 kojom su stekle odlučujuća četiri pogotka prednosti. U toj su završnici po dva gola postigle Blažević i Debelić, a po jedan Kalaus i Ježić. Do kraja dvoboja Mađarice su uspjele samo ublažiti poraz.

'Dobra večer svima koji su vjerovali u nas i hvala onima koji su vjerovali u nas. Napravili smo odličan rezultat i čestitam djevojkama koje su prešle preko svih nevolja po putu. I evo, došao je rezultat koji nas sve čini veselima', rekao je Nenad Šoštarić, izbornik hrvatske ženske reprezentacije.

  • +4
Hrvatska - Mađarska, 1. kolo rukometnog Eura za žene, 2020. Izvor: EPA / Autor: BO AMSTRUP

'Prije svega se želim zahvaliti u ime cijele reprezentacije onima koji su bili uz nas, a znam da ih je bilo puno. Nadamo se da smo vas večeras sve učinili ponosnima. Odigrale smo jednu fenomenalnu utakmicu i dale sve od sebe. Sve smo ostavile srce na terenu i evo, tu je rezultat', dodala je Ćamila Mičijević, reprezentativka Hrvatske.

Druga utakmica ove skupine, u kojoj se sastaju Nizozemska i Srbija, na rasporedu je u subotu, a Hrvatska će protiv Nizozemki igrati u nedjelju (18.15 sati).