DANAS S RUMUNJKAMA

Hrvatske rukometašice love četvrtfinale

12.12.2011 u 11:28

Bionic
Reading

Rukometašice Hrvatske, nakon dva dana odmora, danas (17.30 sati) igraju jednu od svojih najvažnijih utakmica u posljednjih desetak godina. Za ulazak među osam najboljih na SP-u u Brazilu morat ćemo danas biti bolji od Rumunjske

Pobjeda znači otvoren put prema nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu, možda i put prema prvoj ženskoj medalji na velikim natjecanjima.

Poraz? Značio bi zbogom, Brazil, bilo nam je lijepo desetak dana, ali idemo doma, i to još jednom pognutih glava, kao prije iz Rusije i Francuske. Rumunjska je uvjerljivo izgubila od Brazila i Francuske, tek osvojen bod protiv Japana, spašavanje pobjede u posljednjih pet minuta protiv Tunisa.

Sve je to pomalo čudno. Jer deset igračica iz ove reprezentacije sudjelovalo je lani na Europskom prvenstvu u Danskoj kada su nas uvjerljivo pobijedile (22:31). Dobro, nema Neagu i Stance, dvije najbolje, ali tu su Manea, Fiera, Nechita, Elisei, Bardeanu, sjajna vratarka srpskog Zaječara Pistanu.

Tu je deset igračica Oltchima, koji je ove sezone u Ligi prvakinja izgubio samo jednu utakmicu. S njima smo triput igrali na europskim prvenstvima i svaki put izgubili. Dvaput u susretima za peto mjesto (17:23 i 33:36) i lani u Danskoj.