SVJETSKO PRVENSTVO

Hrvatske odbojkašice upisale i četvrti poraz u nizu, bez izgleda su za prolaz dalje, ali još mogu izbjeći začelje skupine

29.09.2022 u 18:59

Bionic
Reading

U susretu 4. kola skupine B Svjetskog prvenstva odbojkašica, hrvatska reprezentacija je u Gdanjsku izgubila od Turske sa 0-3 (14-25, 12-25, 12-25) upisavši i četvrti poraz

Nakon poraza od Poljske, Dominikanske Republike i Tajlanda, hrvatske odbojkašice su izgubile i od Turske. Bilo je za suparnice laganih 0-3. Četvrti je to poraz odabranica Ferhata Akbasa, pri čemu treći bez osvojenog seta.

Od starta izabranice našeg turskog trenera Ferhata Akbaša nisu pokazale puno vjere u svoju izvedbu. Bile su ravnopravne vrlo kratko, nakon što je Turska povela 10-6, hrvatski izbornik je pozvao prvu minutu odmora. Bez uspjeha, jer od tada na terenu igraju samo Turkinje, koje dobivaju prvi set sa 25-14.

O odnosu snaga na terenu govori i statistički podatak da su naše reprezentativke u tom prvom setu napravile tek osam poena, bez bloka i as servisa, te tome još pridodale 6 poena na pogreške suparnica.

Turska je u drugom setu dominirala od početka do kraja. Na kraju je bilo 25-12, uz naših šest poena u napadu, još uvijek bez bloka i servisa, te šest poena na pogreške protivnica. Pokušavao je izbornik izmjenama zaustaviti pad u igri, umjesto Grbavice koja je startala u postavi uveo Mlinar, umjesto Šamadan Strunjak, Tomić umjesto Fabris, ulazila je i Karatović, ali ništa od toga nije donijelo ploda, rezultat je neumitno 'curio'.

Treći set Turska je otvoril sa 7-0, a raspad u igri naše reprezentacije bio je sve očitiji. Na kraju je završilo sa 25-12 za glatkih 3-0 Turske.

Uz dva poena blokom (Miloš i Tomić), bez poena na servisu, uz samo 20 poena u napadu i isto toliko neforsiranih pogrešaka, Hrvatska je pokazala najlošiju partiju na turniru. Samanta Fabris je sa 10 poena bila najučinkovitija u našim redovima, Mika Grbavicaje osvojila četiri, a Laura Miloš tri poena.

U suparničkim redovima najbolje su bile Zehra Gunes i Ebra karakurt sa po 12 osvojenih poena.

Posljednji susret u skupini Hrvatska igra u subotu 1. listopada u 17.30 protiv posljednjeplasirane Južne Koreje koja do sada nije osvojila niti jedan set. Hrvatska ima set razliku 1-12, taj jedan set osvojile su u prvoj utakmici protiv Poljske.

Standings provided by SofaScore