očekivano ili ne?

Nijemci su bez pardona odbili Uefu, nisu prvi koji su tako napravili, a stiglo je i objašnjenje za njihovu odluku

29.09.2022 u 16:13

Bionic
Reading

Njemački nogometni savez odbio je Uefinu ponudu da igra kvalifikacije za Euro 2024., jer je njihova zemlja domaćin kontinentalnog turnira

Njemačka će od 17. lipnja do 17. srpnja 2024. ugostiti 24 najbolje europske reprezentacije koje će svoj nastup izboriti putem kvalifikacija, a nadamo se da će to uspjeti i hrvatskoj nacionalnoj selekciji.

Priliku da zaigraju u kvalifikacijama dobili su i Nijemci iako oni kao domaćini imaju automatski osigurano mjesto na turnirskoj završnici, ali su to odbili isto kao i Francuzi 2016. kada su također bili domaćini Eura.

'Elf' se nije uplašio konkurencije nego jednostavno želi kvalitetnije suparnike u prijateljskim utakmicama u tim terminima, znatno jače i atraktivnije nego što bi ih dobili u kvalifikacijama.

0Kao domaćini, već smo se kvalificirali za Euro. To nam daje veliku fleksibilnost pri organizaciji međunarodnih utakmica i možemo se maksimalno pripremiti protiv jakih momčadi, ali naš je fokus na nadolazećem Svjetskom prvenstvu', rekao je direktor DFB-a Oliver Bierhoff.

  • +11
Njemačka - Mađarska, Liga nacija, 23.9.2022. Izvor: EPA / Autor: HANNIBAL HANSCHKE