EP U KARATEU

Hrvatske karatistice do ekipnog srebra

12.05.2012 u 22:06

Bionic
Reading

U ekipnom finalu 47. EP u karateu hrvatska ženska reprezentacija u borbama osvojila je srebrnu medalju jer je u finalu porežena od Turske sa 2:0

Već nakon sedam sekundi prve borbe Azra Saleš primila je udarac u glavu od Meltem Hocaoglu, čime je turska predstavnica brzopotezno povela 3:0. Saleš je nastojala uzvratiti, što je dodatno otvorilo prostor za tursku predstavnicu, koja je to iskoristila i slavila sa 6:0. Isti rezultat bio je i u drugoj borbi u kojoj je Tuba Yenen pobijedila Mašu Martinović. Unatoč porazu u finalu naše karatašice moraju biti zadovoljne jer je to prva ekipna medalja ženske vrste na europskim prvenstvima uopće, te prvi nastup Hrvatske u finalu seniorskih europskih prvenstava.

Naslov europske prvakinje ranije je osvojila 27-godišnja Jelena Kovačević, koja je u finalnoj borbi kategorije do 55 kg bila bolja od Njemice Jane Bitsch s 2:1. Jeleni je to četvrto uzastopno finale na EP-ima, te nakon Zagreba 2009. druga zlatna medalja.

Kolekciji hrvatskih medalja u Adejeu pridonijela je i Ivana Bebek, osvojivši broncu u kategoriji do 61 kg. U odlučujućem dvoboju uvjerljivo je nadvisila Slovakinju Dagmaru Kubinsku s 4:0.

Istim rezultatom Danil Domdjoni stigao je do brončane medalje u kategoriji do 60 kg. Francuz Johan Lopes nije imao nikakve šanse, pa je relativno lako, a bodovno uvjerljivo Domdjoni postao vlasnik europske bronce.

U borbi za treće mjesto nisu uspjeli Marijan Logarušić (-67 kg), Ana-Marija Čelan (+68 kg), Ivona Tubić (-68 kg9, te hrvatska muška reprezentacija u katama koja je izgubila od Francuske s 5-0.

Hrvatska uoči posljednjeg dana EP-a ima jedno zlato, jedno srebro i dvije bronce. Sutra će se još za odličje brončanog sjaja boriti hrvatska muška reprezentacija u borbama, suparnik će joj biti Azerbajdžan.