OLIMPIJSKA BERBA?

Hrvatska u Riju: Po tri zlata, srebra i bronce!

27.04.2016 u 19:29

Bionic
Reading

Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojiti rekordnih devet odličja, od čega tri zlata, tvrdi Infostrada sport u svom najnovijem izviješću stotinu dana prije početka Igara

Infostrada Hrvatskoj u Riju daje po tri zlata, srebra i bronce, što našu zemlju svrstava na 27. poziciju na ljestvici odličja.

Zlatne medalje osvojili bi Sandra Perković u disku, Snježana Pejčić u malokalibarskoj pušci i dvojac na pariće Valent i Martin Sinković, srebrom bi se okitili vaterpolisti, te jedriličari - Ivan Kljaković Gašpić u klasi Finn i naša posada u klasi 470 Šime Fantela i Igor Marenić. S broncom bi, prema Infostradi, iz Rija vratili Blanka Vlašić u visu, boksač Filip Hrgović i rukometaši.

Ispred Hrvatske su, od zemalja u regiji, samo Srbi (25.) s 3 zlata, 4 srebra i jednom broncom, Slovenci su odmah iza nas s tri zlata i broncom, a Kosovo će imati prvo zlato u povijesti zahvaljujući judašici Kelmendi. Najviše medalja osvojit će Amerikanci (102) ispred Kineza (76) i Rusa (66), a domaćin Brazil je deseti s 25 medalja.


Hrvatska je na prošlim Olimpijskim igrama u Londonu uzela zasad rekordnih šest odličja, a na svim Igrama ukupno šest zlata, sedam srebra i 10 bronci.

Sandra obožava veliku scenu i najveći je favorit za novo zlato