PLUS 21

Hrvatska tricama razbila solidni Iran

29.08.2010 u 19:33

Bionic
Reading

U drugoj utakmici na Svjetskom košarkaškom prvenstvu Hrvatska je ostvarila prvu pobjedu. Stradali su Iranci sa 75:54, no činjenica je i da unatoč visokoj pobjedi to nije bila igra koju je priželjkivao izbornik Joke Vranković

Prvi pobjednički bodovi su upisani, to je zapravo najvažnije. Nakon subotnjeg uvjerljivog poraza od SAD-a, Hrvatska je dan kasnije u ne odveć sjajnoj igri isto tako uvjerljivo pobijedila Iran sa 75:54. Bila je to utakmica u kojoj su nas išle trice, no obrana ni izbliza nije bila na potrebnoj razini.

Pogotovo je to bilo vidljivo u trećoj četvrtini, srećom kod rezultata plus 20 za Hrvatsku, kad su košarkaši Joke Vrankovića upali u crnu rupu i dopustili suparniku da razliku smanji na tek 10 koševa. Srećom, potkraj tog dijela Tomas je konačno nešto zabio i u posljednjih 10 minuta više nije bilo problema.

Unatoč uvjerljivoj pobjedi od 21 razlike, Vrankoviće ne može i ne smije biti zadovoljan jer njegovi igrači samo su u pojedinim trenucima igrali onako kako je zamišljeno. Puno izgubljenih lopti i suparničkih skokova u napadu nije bilo isuviše problematično protiv Irana, no već u ponedjeljak protiv Slovenije to će biti itekako kažnjeno. Ovom pobjedom hrvatska vrsta je praktički osigurala plasman u drugi krug natjecanja, a za siguran prolaz treba nam još pobjeda protiv Tunisa.

Najefikasniji u našoj reprezentaciji bili su Bojan Bogdanović (13), Roko-Leni Ukić (13) i Ante Tomić (12 koševa, 7 skokova), dok je Irance predvodio Hamed Ehadadi sa 27 koševa.