EP ZA RUKOMETAŠICE

Hrvatska s Nizozemskom, Njemačkom i Švedskom

19.06.2014 u 15:14

Bionic
Reading

Hrvatska će na EP za rukometašice koje se od 7. do 21. prosinca igra u Mađarskoj i Hrvatskoj igrati u skupini C protiv Nizozemske, Njemačke i Švedska.

U skupini A koja će igrati u Gyoru u Mađarskoj igrat će domaćin Mađarska, Poljska, Rusija i Španjolska. U skupini B koja će igrati u Debrecenu igrat će Danska, Ukrajina, Rumunjska te Norveška.

Domaćin reprezentacijama Hrvatske, Nizozemske, Njemačke i Švedske u skupini C bit će Varaždin.

Skupinu D koja igra u Osijeku čine Slovačka, Srbija, Francuska i Crna Gora.

U drugom krugu natjecanja po prve tri reprezentacije A i B skupina spajaju se u novu skupinu koja će igrati u Debrecenu, a po tri reprezentacije iz skupina C i D tvore novu skupinu koja će igrati u Zagrebu. Polufinale i finale igrat će se u Budimpešti.

'Neće biti lako, međutim nadam se plasmanu u polufinale EP-a. Prije ždrijeba sam poželio Švedsku kao nositelja u skupini i želja mi se ostvarila. Vjerujem kako Šveđanke nisu na razini kao i ostali nositelji. Protiv Nizozemske i Njemačke možemo igrati', naglasio je Canjuga

Hrvatski izbornik smatra kako je najvažnije da cure ostanu zdrave, a potom na krilima navijača pokušaju izboriti plasman u polufinale EP-a što bi osiguralo i plasman na SP- u Dansku.

'Vjerujem kako će cure imati podršku navijača kao i naši rukometaši tijekom SP-a 2009. koje je održano u našoj zemlji', dodao je Canjuga

Plasman u polufinale priželjkuje i najbolja hrvatska rukometašica Andrea Penezić. Na posljednjem EP-u 2012. hrvatske rukometašice su osvojile 13. mjesto, a dvije godine prije toga bile su devete. Najbolji plasman rukometašice su ostvarile 1994. u Njemačkoj gdje su bile pete.

'Imamo dobru i kvalitetnu ekipu i bilo bi sjajno kada bi izborile plasman u polufinale. Krasi nas zajedništvo što je vrlo važno', kazala je Penezić

Naglasila je kako su sve skupine izjednačene.'Europsko prvenstvo je najjače natjecanje i skupine su izjednačene. Morat ćemo ići utakmicu po utakmicu. Igramo doma, nadamo se velikoj podršci navijača'.

Penezić je naglasila kako je spremna nositi reprezentaciju prema željenom cilju.

'Na Olimpijskim igrama u Londonu smo bile blizu plasmana u polufinale, nismo uspjele jer smo imale problema s ozljedama. Dugo smo zajedno, prave smo prijateljice i moramo iskoristiti to naše zajedništvo', kazala je Andrea.

Najbolja hrvatska rukometašica smatra kako je velika čast igrati europsko prvenstvo u svojoj domovini, ali i dodavši kako to donosi pritisak.

'Velika je čast igrati EP pred svojim navijačima. Sasvim sigurno to će stvoriti dodatan pritisak i donijeti velika očekivanja, no bit ćemo spremne'.

U skupini A koja će igrati u Gyoru u Mađarskoj igrat će domaćin Mađarska, Poljska, Rusija i Španjolska. U skupini B koja će igrati u Debrecenu igrat će Danska, Ukrajina, Rumunjska te Norveška. Skupinu D koja igra u Osijeku čine Slovačka, Srbija, Francuska i Crna Gora.

U drugom krugu natjecanja po prve tri reprezentacije A i B skupina spajaju se u novu skupinu koja će igrati u Debrecenu, a po tri reprezentacije iz skupina C i D tvore novu skupinu koja će igrati u Zagrebu. Polufinale i finale igrat će se u Budimpešti.