novi šok za mršića

Hrvatska reprezentacija ostala bez jednog od najiskusnijih igrača; osvojio je naslov prvaka Europe, ali zbog ozljede mora propustiti kvalifikacije za Olimpijske igre u Tokiju

05.06.2021 u 15:51

Bionic
Reading

Prije samo nekoliko dana izbornik hrvatskih košarkaša Veljko Mršić doznao je za tešku ozljedu Dragana Bendera (23) koji je ozlijedio prednje križne ligamente koljena. No, nesrećama nema kraja jer je sada jasno da ni Kruno Simon (35) neće biti na raspolaganju reprezentaciji u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje su na rasporedu od 29. lipnja do 4. srpnja u Splitu

Hrvatska košarkaška reprezentacija ostala je bez jednog od najiskusnijih igrača, Kruno Simon (35) zbog ozljede neće zaigrati na kvalifikacijskom turniru za plasman na Olimpijske igre u Tokiju!

Krunoslav Simon zadobio je rupturu mišića u finalnoj utakmici Eurolige i morat će pauzirati od četiri do šest tjedana. Da, postao je prvak Europe s Anadolu Efesom, ali tu je titulu skupo platio.

'Ozlijedio sam zadnju ložu i ne izgleda najbolje. Hematom je prevelik i ne vidi se dobro, ni na magnetu i na ultrazvuku, koliko je mišić oštećen. Optimističan sam i nadam se da ću se oporaviti, ali teško mi je davati neke prognoze jer još nisam obavio prave preglede', potvrdio je Krunoslav Simon te pojasnio:

'Neopisivo mi je žao jer sam želio igrati u Splitu i pomoći da se plasiramo u Tokio. Još za vrijeme utakmice protiv Barcelone osjetio sam da to s mišićem nije dobro, ali sam se stvarno nadao do zadnjeg trenutka da stvar nije toliko loša. Međutim, kad sam shvatio da niti nakon pet dana stvar s mišićem ne ide na nabolje, shvatio sam da sam u problemu...'

Nove su to i gotovo nepremostive neprilike za izbornika Veljka Mršića koji je prvo ostao bez Luke Šamanića (San Antonio Spurs), a prije nekoliko dana i bez centra Maccabija Dragana Bendera (23) kojemu su stradali ligamenti koljena, a upitno je hoće li naši košarkaši iz NBA lige - Bojan Bogdanović i Dario Šarić - stići u Split na vrijeme jer sa svojim momčadima igraju doigravanje NBA lige.

Olimpijski turnir održava se od 29. lipnja do 4. srpnja u Splitu, a samo pobjednik turnira na kojem sudjeluje šest reprezentacija osvaja 'vizu' za Olimpijske igre. Hrvatska se za odlazak u Tokio mora izboriti u konkurenciji s Brazilom, Tunisom, Njemačkom, Rusijom i Meksikom.