problem za Mršića

Novi udarac za hrvatsku reprezentaciju; teška ozljeda koljena igrača na kojeg je izbornik ozbiljno računao: Čuli smo se, nažalost vijesti nisu dobre

01.06.2021 u 10:57

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Veljko Mršić u ponedjeljak navečer doznao je zabrinjavajuće vijesti iz Izraela

Izborniku Veljku Mršiću - nakon što je njegov Zadar u finalnoj seriji poražen od Splita - javljeno je kako je 23-godišnji hrvatski košarkaš Dragan Bender ozlijedio prednje križne ligamente koljena i neće biti na raspolaganju reprezentaciji u kvalifikacijama za Olimpijske igre koju su na rasporedu od 29. lipnja do 4. srpnja u Splitu.

Nekadašnji igrač Splita - koji je imao jako dobrih partija i u NBA ligi gdje je otišao kao 4. izbor na draftu - ozlijedio se u prvoj utakmici četvrtfinala izraelskog play-offa između Maccabi Tel-Aviva i Hapoel Beer Sheve. Bender je na parketu nešto više od minute kada je šepajući, uz pomoć suigrača Tonija Žižića (koji je bio najbolji sa 20 koševa, op.a.), napustio teren.

Iako je Maccabi iz Tel Aviv nadigrao Hapoel Beer Shevu 67:56 jasno je kako su 'skupo platili tu pobjedu' jer ostali su bez Bendera na duže vrijeme.

'Dragan i ja čuli smo se odmah nakon utakmice vijesti nisu dobre. Nažalost pukli su mu prednji križni ligamenti i sada ga čeka oporavaka od najmanje šest mjeseci. Jedina dobra vijest, ako je uopće ima, jest što je ostatak koljena ostao neoštećen. Eto, sada smo ostali i bez njega, ali tu baš ništa ne možemo', kratko je za tportal kazao Mršić.

Tako je hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela novi udarac na poziciji krilnog-centra jer nedavno se teže ozlijedio i Luka Šamanić iz NBA momčadi San Antonio Spurs kojem je pukla kost na šaci lijeve ruke.

Upravo je na spomenutima Benderu (216 cm) i Šamaniću (210 cm), dva visoka igrača koji imaju jako dobar šut za tri poena, Mršić gradio taktiku za predstojeće kvalifikacije. A uz sve to pitanje je na koje će NBA igrače uopće moći računati zbog preklapanja termina kvalifikacija i play-offa u najjačoj ligi na svijetu. Stoga je poziv koji je ipak, nakon što nisu bili u kontaktu, dobio Mario Hezonja ispao jedino logično rješenje.