NEOBIČNA SITUACIJA

Hrvatska protiv Turske imala čak četiri kapetana u 90 minuta; evo tko je sve u Istanbulu dobio tu čast

11.11.2020 u 20:41

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je u prijateljskoj utakmici protiv Turske u Istanbulu odigrala 3:3, a utakmica će ostati zapamćena, je je naša nacionalna vrsta imala čak četiri kapetana

Prijateljski susreti služe za izbornike da isprobavaju igrače koji igraju manje ili uopće ne igraju za nacionalnu vrstu. Oni najbolji u pravilu su oslobođeni takvih revijalnih dvoboja ili dobiju manju minutažu.

I Zlatko Dalić u takvim utakmicama voli eksperimentirati, dati priliku nekim drugim hrvatskim nogometašima, a one najbolje odmarati i čuvati za važnija iskušenja.

Hrvatska je protiv Turske u početku bila bez kapetana Luke Modrića pa je čast da s kapetanskom vrpcom oko ruke momčad povede na teren dobio stoper Domagoj Vida.

No on je na poluvremenu zamijenjen pa je umjesto njega kapetan bio veznjak Milan Badelj, a kada je njega Dalić vadio iz igre kapetansku dužnost preuzeo je odmah kod svojeg ulaska Ivan Perišić.

  • +12
Turska - Hrvatska, prijateljska utakmica, 2020. Izvor: EPA / Autor: ERDEM SAHIN

Ni tu nije bio kraj, teren u Istanbulu osjetio je i pravi kapetan - Luka Modrić, kada je on ušao u igru odmah mu je proslijeđena traka. Hrvatska je tako imala četiri kapetana u 90 minuta, malo neobično, bez obzira što se radi o prijateljskoj utakmici.