UVJERLJIVI U FINALU

Hrvatska pokušala parirati, ali Srbi spojili sva zlata

21.08.2016 u 00:00

Bionic
Reading

Hrvatski vaterpolisti nisu uspjeli obraniti olimpijsko zlato. U velikom finalu zasluženo je slavila Srbija koja se nakon pobjede 7:11 (2:3, 1:3, 2:3, 2:2) po prvi puta popela na olimpijski tron

Hrvati su dobro otvorili utakmicu i držali egal do početka druge četvrtine, no već se u tom razdoblju jasno vidjelo da Srbi neobičnom lakoćom brane naše s igračem više. Kada je Srbija u idućim minutama otišla na dva pogotka razlike - više se nisu osvrnuli.

Naš najbolji igrač Sandro Sukno pogodio je tri gola, no osim u Garciji na početku nije imao pretjerano raspoložene suigrače i kompletnija Srbija to je sustavno rješavala do konačne uvjerljive pobjede.

Prednjačio je Dušan Mandić koji je predvodio Srbe sa četiri gola, a Hrvatska je susret završila s očajnim postotkom s igračem više i uz često nemoćne vratare nije bilo drugog nego čestitati protivniku na sportskoj i zasluženoj pobjedi.

Srebrna medalja ogroman je uspjeh, pogotovo obzirom da je Srbija, koja je sada svjetski, europski i olimpijski prvak, trenutno - prejaka.