preselio iz Saratova

Hrvatska kolonija u ruskom Kazanju se povećala; reprezentativac Željko Šakić pridružio se Mariju Hezonji i trenerskom tandemu

22.03.2022 u 14:56

Bionic
Reading

Hrvatski košarkaški reprezentativac Željko Šakić najmanje će do kraja aktualne sezone nositi dres Uniksa iz Kazanja, objavio je ovaj ruski klub na službenim internetskim stranicama

Ove sezone 203 centimetara visoki Šakić igrao je za Avtodor Saratov, a sada je preselio u ugledniji ruski klub. Na kraju sezone moguće je i produženje ugovora.

'Iznimno sam sretan zbog dolaska u Uniks. Potrudit ću se dati svoj maksimum kako bi momčad ostvarivala što bolje rezultate', rekao je povodom dolaska u Uniks hrvatski reprezentativac koji je došao u klub kojeg trenira hrvatski strateg Velimir Perasović, dok je u igračkom kadru Mario Hezonja.

Dodajmo kako je hrvatski stručnjak Mile Karakaš pomoćnik Perasoviću pa se tako hrvatska kolonija u ruskom gradu Kazanju dodatno povećala.

U aktualnoj sezoni Šakić je tijekom 14 utakmica za Avtodor, u VTB ligi, prosječno bilježio 8.6 koševa, 4.8 skokova i 2.2 asistencije tijekom 26 minuta na parketu, dok je u 12 nastupa Europa kupa imao još bolje brojke za svoju donedavnu momčad: 12.8 koševa, 5.5 skokova i 2.5 asistencija u prosjeku.