čestitke rukometašima

Hrvatska je uzela zlato! Rukometaši na pijesku su ponovno na krovu svijeta!

23.06.2024 u 20:57

Bionic
Reading

Na nedavnom Svjetskom prvenstvu u rukometu na pijesku u kineskom Pingtanu, naša hrvatska reprezentacija je ostvarila izvanredan uspjeh. Obranili su naslov svjetskih prvaka osvojen prije dvije godine u Grčkoj, što im je donijelo četvrtu uzastopnu zlatnu medalju

Hrvatska je stigla do novog naslova svjetskih prvaka bez poraza. U velikom finalu, koje je bila repriza dvogodišnjeg finala, pobijedila je Dansku. Susret je bio izuzetno dramatičan, kao što se i očekivalo. Naši pjeskaši su dominirali u prvoj dionici, pobijedivši sa 23:18. Međutim, Danska je imala odličan start u drugoj dionici, vodivši s 8:2. Tada je na scenu stupio naš vratar Stipe Maleničić s nekoliko sjajnih obrana koje su nas vratile u igru. Hrvatska se držala sve do samog kraja, ali umor je učinio svoje, naši igrači su promašili nekoliko ključnih prilika i Danska je na kraju dobila tu dionicu sa 23:18.

Slijedilo je raspucavanje, gdje su hrvatski rukometaši pokazali veću mirnoću i inteligenciju te na kraju slavili rezultatom 9:6. Obrana našeg vratara u prvoj seriji Jochimu Trendu Hansenu bila je ključna. Naši nisu griješili, a iskusni Ivan Dumenčić je u posljednjoj seriji osvojio dovoljan broj bodova koji nam je donio veliko slavlje.

Ovom pobjedom, Hrvatska se četvrti put u povijesti popela na vrh svijeta nakon Cadiza 2008., Budimpešte 2016., Crete 2022. i Pingtana 2024.

Osvajači zlatne medalje na SP u rukometu na pijesku

  1. STIPE MALENIČIĆ
  2. FILIP DOMINIK HANČIĆ
  3. IVAN DUMENČIĆ
  4. IVAN JURIĆ
  5. JOSIP DUKEŠ
  6. VALENTINO VALENTAKOVIĆ
  7. NIKOLA FINEK
  8. LUCIAN BURA
  9. JOSIP LEKO
  10. FILIP GORIČANEC

Na 7. mjestu završilo je natjecanje za Hrvatske pjeskašice. U posljednjem susretu protiv Brazila, Hrvatska je slavila rezultatom 2:1 u setovima (20:15, 18:26, 12:10). Odlučujući trenutak bio je u raspucavanju, gdje je naša reprezentacija bila uspješnija s jednim uspješnim udarcem naspram dva neuspješna od strane Brazila.