BRAVOOOO!

Hrvatska je među osam najboljih, ali zbog ovog podatka njezin je uspjeh - poseban! Osjetit će to i Brazil!

07.12.2022 u 08:03

Bionic
Reading

Utakmice osmine finala su iza nas, a Hrvatska se našla među osam najboljih reprezentacija ovog Svjetskog prvenstva. Sljedeći dvoboj Dalićeva momčad igra u petak od 16 sati protiv Brazila

'Lijepo je biti među osam na svijetu, sjajno! Zasluženo smo izborili prolaz u teškoj utakmici', rekao je Dalić dan nakon što je Hrvatska u osmini finala, poslije 11-eraca, izbacila Japan i ušla među osam najboljih reprezentacija svijeta.

Nabrajao je Dalić potom koje su sve reprezentacije (trebale biti) u tom društvu, jer osim Hrvatske, do utorka prijepodne to su još uspjeli Brazil, Argentina, Engleska, Nizozemska i Francuska, a onda se hrvatski izbornik malo zaletio, jer to su očekivali svi, pa je u četvrtfinalu uz Portugal - najavio Španjolsku.

No Luis Enrique i Furija zapeli su na Maroku, istom onom protiv kojeg je Hrvatska odigrala 'iks', uz komentare da s takvom igrom Hrvatska baš i nema što tražiti na prvenstvu.

Međutim, kada podvučemo crtu, možemo samo konstatirati da je Hrvatska jedina kao drugoplasirana momčad u skupini prošla među osam najboljih. Sve ostale, uz Maroko, bile su na prvom mjestu.

Također, ako je suditi prema dosadašnjim rezultatima, možemo konstatirati da je baš skupina F, odnosno ona u kojoj je igrala Hrvatska - najuspješnija.

Sve to naglašavamo kako bismo već sada postali svjesni velikog uspjeha Hrvatske. I nebitno je hoće li Modrić i društvo uspjeti izbaciti brazilske zvijezde, momčad koja na tržištu vrijedi 1,1 milijardu eura, odnosno gotovo tri puta više (op.a., Hrvatska je procijenjena na 377 milijuna eura).

Naravno, sigurni smo da će Dalić sa stožerom pripremiti teren za još jednu veliku predstavu naših, u koju ulaze potpuno rasterećeni, ali i svjesni da itekako imaju što pokazati. Jer samo je mjerilo teren. Baš kako je rekao i Eduardo da Silva.

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec