prava majstorija

Prvu povijesnu utakmicu nogometne Lige nacija obilježio ovaj zadivljujući potez

06.09.2018 u 17:52

Bionic
Reading

U prvom susretu novog nogometnog natjecanja, europske Lige nacija, Gruzija je u gostima pobijedila Kazahstan u Ligi D rezultatom 2:0, a velike zasluge pripadaju Giorgiju Navalovskom koji je na spektakularan način obranio škaricama mrežu svoje reprezentacije...

Ovog četvrtka u Astani je počelo novo doba europskog reprezentativnog nogometa. Reprezentacije Kazahstana i Gruzije odigrale su prvu povijesnu utakmicu Lige nacija čiji će okršaji biti u prvom planu u sljedeća tri mjeseca, a prvog ćemo prvaka dobiti u lipnju.

Na Astana Areni gledali smo utakmicu u kojoj se ključan trenutak dogodio početkom drugog dijela, kada je Giorgi Navalovski spektakularnim škaricama obranio mrežu vlastitog gola u trenutku kada je vratar Giorgi Loria već bio savladan.

Gruzija je u nastavku susreta došla na svoje i ugrabila puni plijen. U 69. minuti Chakvetadze je doveo goste u vodstvo, a nespretni autogol Sergija Malija sve je riješio pet minuta kasnije.

Kazahstan i Gruzija nalaze se u ligi D, najslabijoj u Ligi nacija, no pobjednik i ovog natjecanja izborit će kartu za Europsko prvenstvo 2020. godine...