ITALIJA IMPRESIONIRANA

'Hrvatska ispala, ali dobila je novu strašnu zvijezdu!'

26.06.2016 u 19:10

Bionic
Reading

S obzirom na brojne naše igrače u Seriji A, ispadanje hrvatske reprezentacije s Eura očekivano je detaljno popraćeno u talijanskim medijima, a Gazzetta dello Sport naglašava kako je na ovom turniru Hrvatska dobila novu veliku zvijezdu: Marka Pjacu...

Talijanski mediji se slažu: Hrvatska je propustila veliku priliku. Talentirana generacija još jednom nije uspjela ostvariti veliki rezultat na velikom natjecanju i može žaliti zbog toga. Dnevnik La Gazzetta dello Sport naglašava da je Hrvatska igrala fantastičan nogomet, pobijedila aktualnog prvaka Europe, ali je na kraju nesretno ispala.

Pojedini naši igrači dobili su jako dobre kritike talijanskih kolega pa Corriere dello Sport igru Fiorentinog veznjaka Milana Badelja opisuje samo superlativima.

'Možda ga manje poštuju od drugih igrača, ali radi se o fantastičnom veznjaku. On je taj koji kreira, kontrolira i postavlja igru,' piše ugledni dnevnik.

Još veće pohvale u svim talijanskim medijima dobio je Marko Pjaca kojeg vide kao zvijezdu hrvatske budućnosti.

'Trebala je to biti hrvatska godina, jer je u momčad dodan Marko Pjaca koji je protiv Španjolske u kratko vrijeme kompletirao sedam driblinga. Jasno je da je Hrvatska na Euru dobila novu zvijezdu: čovjeka koji je u stanju preći igrača kao malotko u svijetu. S 21 godinom na odlasku je iz Dinama, za njega se interesira i Milan, no slalomi na Euru mogli bi mu povećati cijenu,' piše Gazzetta dello Sport koja u Pjaci vidi važnog hrvatskog igrača u sljedećih deset godina.