ČESTITKE ZLATKU

Hrvatska ima još jednog trenera u Ligi prvaka

09.03.2014 u 10:55

Bionic
Reading

Iako smo često puta, posebice od jednog od vodećih ljudi hrvatskog nogometa, čuli kako hrvatski treneri nisu dobri, onda je teško prešutjeti podatak da ipak ima onih koji uspijevaju - u inozemstvu. Jedan od njih je i Zlatko Dalić, koji je prije par mjeseci bio i kandidat za sportskog direktora Hajduka

Zlatko Dalić je mladi nogometni stručnjak, koji je nakon završetka igračke karijere 2000. godine išao korak po korak te učio od velikog Ćire Blaževića i polako stvarao svoj trenerski životopis.

Tako je Dalić, bio pomoćni trener u Varteksu, potom i glavni u istom klubu, vodio je i momčad s Kantride, potom Slaven Belupo te tiranski Dinamo i bio asistent u hrvatskoj U-21 reprezentaciji.

Dalić se 2010. godine odlučio na odlazak na Bliski Istok, a nakon saudijskog Al Hilala, od prije nekoliko dana je i trener Al Aina, momčadi iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, aktualnog prvaka svoje zemlje.

U svojoj prvoj sezoni u Saudijskoj Arabiji, prema izboru novinara Saudijske Arabije proglašen je za trenera godine, a u sljedećoj sezoni s klubom je osvojio i prvi veliki trofej - Princ kup. Nije nevažno reći da je Al Hilal izabran za najveći azijski klub 20. stoljeća.

No sada je Dalić u UAE-a, u klubu s kojim će igrati i u azijskoj Ligi prvaka, a suparnici će mu biti iranski Tractor Sazi, katarska Lekhwiya, protiv koje su već upisali 2:1 pobjedu, te saudijski Al Ittihad.

Inače, dosadašnji trener Al Aina bio je Španjolac Qike Flores, koji je vodio Atletico Madrid, Benficu i Valenciju.

A prvi Dalićev ispit na klupi Al Aina bit će upravo u najelitnijem klupskom azijskom natjecanju, 12. ožujka, kada će igrati protiv Al Ittihada.

Inače, nije Dalić jedini Hrvat u ovom natjecanju. Zlatko Kranjčar trener je iranskog Sepahana, dok Mihael Mikić igra za japnsku Sanfrecce Hiroshimu, a Mateo Poljak za australski Western Sydney.