ODRAĐENO POLA POSLA

Pogledajte pobjedu Hrvatske kojom je napravila veliki korak prema SP-u

12.04.2024 u 20:11

Bionic
Reading

Hrvatska futsalska reprezentacija napravila je veliki korak prema plasmanu na svjetsko prvenstvo u Uzbekistanu. Mavrovićevi su igrači u Koszalinu pobijedili Poljsku 3:2 te u utorak (KC D. Petrović, 19 sati, MAXSport 1, MAXtv) u Zagrebu moraju tu prednost sačuvati

Nakon osvojenog drugog mjesta u grupnoj fazi kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, Hrvatska je u ždrijebu doigravanja izvukla Poljsku, a prva je utakmica odigrana u petak u Koszalinu.

Domaćin je poveo već u trećoj minuti preko Szadurskog, no Perić je uzvratio u 14. minuti, da bi odmah potom Kuraja skrenuo loptu u vlastitu mrežu za novo vodstvo Poljaka, s kojim se otišlo i na odmor (2:1).

Ipak, u 34. minuti Perić sjajnim udarcem donosi novo izjednačenje, da bi ubrzo Mataja postigao pogodak za vrijednu pobjedu (3:2), s kojom se izabranici Marinka Mavrovića vraćaju kući na uzvrat.

Druga utakmica na rasporedu je u utorak, 16. travnja, u zagrebačkom KC-u Dražen Petrović s početkom u 19:00 sati.

Sažetak utakmice Poljska - Hrvatska 2:3 Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel

Reprezentacija koja će biti bolja u dvije utakmice plasirat će se na Svjetsko prvenstvo kojem će od 14. rujna do 6. listopada ove godine domaćin biti Uzbekistan.

Uspije li obraniti stečenu prednost, Hrvatska bi se po drugi put našla na završnom turniru Svjetskog prvenstva, 24 godine nakon nastupa na SP-u u Gvatemali.