dalićeva odluka

Hrvatska će protiv Malte igrati u sastavu u kojem još nikada nije nastupila; ovoliko promjena u udarnih 11 još nije viđeno, a odmara i Modrić

30.03.2021 u 10:02

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak (20.45 sati) na Rujevici dočekuje Maltu u 3. kolu skupine H kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. Kako se doznaje, izbornik Zlatko Dalić napravit će puno promjena u sastavu pa će tako zaigrati momčad – koja dosad još nije viđena. Neki su mišljenja da je to ipak previše promjena za utakmicu u kojoj se love tri boda...

Nakon što je hrvatska nogometna reprezentacija odradila dvije utakmice kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022., u kojima je upisala poraz od Slovenije u Ljubljani 1:0 te pobjedu 1:0 protiv Cipra, pred njom je najslabiji protivnik u skupini – Malta.

Nedavni remi 2:2 Malte u gostima kod Slovačke (vodili su 2:0!) poziva na oprez. Usprkos tome, izbornik Zlatko Dalić odlučio se za velike promjene u sastavu, ali je isto tako jako oprezan:

'Čeka nas utakmica u kojoj tražimo tri boda. Bolji smo u svim segmentima i favoriti smo, ali ne smijemo ih podcijeniti. Oni nam mogu raditi probleme u borbenosti. Vodili su protiv Slovačke 2:0, imali s Rusijom aktivan rezultat. Svakako ćemo odmoriti neke igrače koji su igrali u punom ritmu. Modrić će biti na klupi, vidjet ćemo što će biti s Perišićem i Brozovićem. Neki igrači su se dosta potrošili i mislim da je bolje da krenemo sa svježijim igračima', rekao je Dalić, dodavši kako će među prvih 11 na bočnim pozicijama biti Juranović i Melnjak. Isto tako je poznato kako zbog lakše ozljede neće biti napadača Andreja Kramarića te kako će u vršku napada početi Ante Budimir. Izostanak Brune Petkovića, napadača Dinama koji je ozlijeđen, dobro se mogao vidjeti protiv Slovenije.

No zato će napadač Dinama Mislav Oršić, koji igra u životnoj formi, prvi put u karijeri zaigrati za Hrvatsku od prve minute u kvalifikacijskoj utakmici…

'Tko god bude igrao, morat će dati maksimum, jer nismo u takvom stanju da smo puni samopouzdanja i sigurnosti. Nije nas baš išlo, tako da moramo biti jako oprezni', dodao je Dalić, svjestan opasnosti u ovom kvalifikacijama koje po Hrvatsku nisu počele dobro. Stoga se nada kako Luka Modrić, kojem je potreban odmor, neće trebati igrati. No za svaki slučaj bit će na klupi pa ako zatreba - bit će blizu.

U kojem će točno sastavu Hrvatska zaigrati, zna samo Dalić, ali sudeći po viđenom na treninzima i onome što je rekao, moguće je da će u odnosu na utakmicu s Ciprom napraviti šest, sedam promjena u udarnom sastavu.

Ako se to dogodi, ispada kako će Hrvatska zaigrati u sastavu u kojem dosad još nije igrala!

Po onome što je Dalić rekao i što se može zaključiti, iz udarnog sastava ispadaju bočni igrači Šime Vrsaljko, Borna Barišić, zatim stoper Dejan Lovren, veznjaci Marcelo Brozović, Luka Modrić i Josip Brekalo te krilni napadač Ivan Perišić.

Analitičari pretpostavljaju kako će udarnih 11 Hrvatske izgledati ovako:

Livaković - Melnjak, Ćaleta-Car, Vida, Juranović - Badelj, Kovačić, Pašalić - Oršić, Vlašić, Budimir.

  • +7
Trening Hrvatske na Rujevici Izvor: Pixsell / Autor: Goran Kovacic/PIXSELL