USPJEŠAN DEBI IVE MAJOLI

Hrvatice i bez Petre Martić izborile ostanak u Fed cupu

03.02.2012 u 15:20

Bionic
Reading

Hrvatska Fed Cup reprezentacija je zauzela treće mjesto u skupini D na turniru Prve grupe koji se igra u Eilatu u Izraelu, nakon što je u dvoboju 3. kola sa 2-1 bila bolja od Luksemburga. Tako je selekcija koju vodi Iva Majoli izborila ostanak u trećem rangu ženskog svjetskog tenisa

Odlučujući bod, ujedno vrijedan ostanka u ovom rangu neslužbenog svjetskog ekipnog prvenstva tenisačica, donio je par Ani Mijačika - Tereza Mrdeža, koji je sa 6:1, 6:3 bio bolji od dvojca Anne Kremer i Claudine Schaul.

Prvu pobjedu ostvarila je Mijačika, pobijedivši sa 6:1, 2:6, 6:4 Schaul, a na 1-1 je izjednačila Kremer, iskoristivši probleme Petre Martić sa žuljevima. Hrvatska tenisačica je krenula odlično, napravivši 'break' na početku meča, no problemi su postupno postajali sve veći, pa je nakon 5:7, 2:3 predala meč.Ipak, par je odigrao sjajno, pa daleko iskusnije luksemburške tenisačice nisu imale ozbiljnu priliku.

Tako je relativnim uspjehom završila prva zadaća nove izbornice Ive Majoli, a reprezentacija je ovim nastupom okončala službene nastupe u 2012. godini.

HRVATSKA - LUKSEMBURG 2-1

Mijačika - Schaul 6:1, 2:6, 6:4, Martić - Kremer 5:7, 2:3 predaja, Mijačika, Mrdeža - Kremer, Schaul 6:1, 6:3