SJAJNA IZVEDBA

Hrvatica nastavlja oduševljavati u Istanbulu; to joj je uspjelo po prvi puta poslije tri i pol godine i to na impresivan način

21.04.2021 u 16:20

Bionic
Reading

Hrvatska 23-godišnja tenisačica Ana Konjuh (WTA - 241.) plasirala se u četvrtfinale WTA turnira u Istanbulu, gdje je u srijedu u dvoboju drugog kola nadigrala Kineskinju Qiang Wang (WTA - 50.) sa 6-1, 6-4 nakon 80 minuta igre

Za povratnicu na WTA Tour ovo je prvo četvrtfinale na ovoj razini od kolovoza 2017. kad je među osam najboljih bila na WTA turniru u američkom Stanfordu.

Za plasman u prvo polufinale nakon gotovo četiri godine, Dubrovčanka će igrati protiv Ukrajinke Marte Kostjuk (WTA - 85.) koja je u drugom kolu nadigrala četvrtu nositeljicu Ruskinju Dariju Kasatkinu (WTA - 37.) sa 6-3, 7-5.

Konjuh je sjajno započela meč protiv Qiang Wang i za samo 32 minute osvojila prvi set u kojem dvaput slomila servis suparnice i nanizala pet gemova. Sličan je rasplet nagovijestila kad je povela s 2-1 uz prednost 'breaka' u drugom setu, ali je Wang uspjela prvi put oduzeti servis Konjuh i izjednačiti na 2-2.

I u sljedeća dva gema su tenisačice oduzimale servise jedna drugoj, da bi Konjuh stekla odlučujuću prednost 'breakom' za vodstvo 4-3. Kod vodstva 5-4 Dubrovčanka je servirala za plasman u četvtfinale, a Wang došla do nove dvije prilike za 'break' (15-40). No, nizom od četiri poena Konjuh je svladala 29-godišnju Kineskinju i probila se među osam najboljih na turniru koji je prije dvije godine osvojila Petra Martić.

'Nisam baš igračica za zemljanu podlogu, ali zasada uživam', izjavila je Konjuh nakon pobjede nad Qiang Wang kojom je u potpunosti opravdala pozivnicu za glavni turnir.

Konjuh je iskoristila pet od deset prilika za 'break' i spasila šest od osam 'break-lopti' koje je imala njena suparnica. Dubrovčanka je prednost ostvarila na poenima osvojenim drugim servisom. Dok je Kineskinja uspjela osvojiti samo sedam od 26 poena (27%) kad je bila na drugom servisu, Konjuh je imala 61% uspješnosti (17/28) na drugom početnom udarcu.