piše Mundo Deportivo

Ako je ovo istina o tajnim isplatama Uefe engleskim klubovima, onda je jasno što će sada napraviti Barcelona i Real; je li na pomolu totalni kaos?

21.04.2021 u 13:06

Bionic
Reading

Od trenutka kada je objavljeno kako Superliga uskoro kreće nastala je prava pomutnja. A da se nešto čudno događa pokazalo je i naglo istupanje svih engleskih klubova. Podsjetimo, u utorak navečer su engleski klubovi Manchester City, Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham i Chelsea priopćili kako se povlače iz Superlige.

Dan kasnije istupili su iz Superlige Atletico Madrid i milanski Inter, a navodno se i Juventus premišlja oko sudjelovanja, kao i AC Milan. Kako se doznaje tijekom srijede AC Milan je difinitivno odustao što je samo još jedan dokaz kako su se rasipali. Ukratko, mega-projekt Superliga urušio se, sudeći po odustajanju velikih klubova, potpuno.

Naravno, težak udarac su joj zadali engleski klubovi, ali sudeći po izjavama predsjednika Superlige Florentina Pereza – oni ne odustaju od svog projekta.

Uostalom, Barcelona i Real Madrid su čvrstu u tom paktu i pitanje je u kojem će sve smjeru ići.

No, popriličnu prašinu podigao je katalonski list Mundo Deportivo koji je naglasio kako su sve pokrenuli engleski klubovi koji su od prvog trena bili pod velikim pritiskom političara, ali i ostalih klubova u Premierligi.

No, ključan dio članka jest tvrdnja kako im je navodno Uefa ponudila puno veći novčani iznos ako istupe iz Superlige. Dakle, ako je riječ o hitnim isplatama ili obećanim puno većim premijama – očito je i Uefa imala Plan B.

Ako je to istina jasno je što je glavni razlog ovakvog preokreta i naglog izlaska engleskih klubova iz Superlige.

Naravno, čelnici Uefe – koji su jako dobro znali da se priprema Superliga – postali su svjesni kako bi ih nova 'liga bogatih' mogla uništiti.

Prema zadnjim informacijama, koje imaju španjolski novinari, u Barceloni i Realu uopće nisu zabrinuti i naglasili su kako će i dalje gurati taj projekt. Glavni razlog je zarada jer su oba kluba nagomilala ogromne dugove. I njima je zapravo Superliga jedini spas. A nije nemoguće da Uefa popusti i značajno podeblja premije kako bi se umirili i nastavili po starom jer Liga prvaka bez Barce i Reala – zapravo nema smisla.

No, nakon svih odustajanja klubova i rasipanja te 'velike dvanaestorke' pitanje je hoće li projekt ikada zaživjeti.