juniorska lp

Hrvati još jednom 'noćna mora' za bogati PSG! Roko Šimić ugledao se na Luku Modrića i pomogao RB Salzburgu kreirati veliku senzaciju

16.03.2022 u 17:09

Bionic
Reading

Mlada momčad RB Salzburga plasirala se u polufinale Lige prvaka mladih nakon gostujuće pobjede kod PSG-a od 3:1. Najbolji igrač susreta bio je hrvatski U-21 reprezentativac Roko Šimić.

Pariška momčad je povela u prvoj minuti, a strijelac je bio Michut. No, potom je uslijedio preokret Austrijanaca, a inicirao ga je Šimić.

Hrvatski napadač prvo je u 37. minuti lijepo uposlio Diakitea koji je izjednačio na 1:1, dok je Šimić u 72. minuti postigao pogodak za 2:1. Pucao je Šimić glavom, a u svemu mu je silno pripomogao domaći vratar Louis Mouquet koji je traljavo reagirao i prilično je zaslužan za vodstvo RB Salzburga. U 92. minuti Reischl je potvrdio slavlje gostiju.

Šimiću je ovo bio peti pogodak sezone u Ligi prvaka mladih gdje će RB Salzburg u polufinalu igrati protiv madridskog Atletica koji je s 1:0 pobijedio dortmundsku Borussiju.

Prošlog tjedna u seniorskoj konkurenciji PSG je stradao kod madridskog Reala, a veličanstvenu je predstavu tada odigrao Luka Modrić. U PSG-u će sanjati Hrvate!