POHVALE IZ ŠKOTSKE

'Hrvati imaju ponos i zanima ih samo nogomet!'

02.06.2013 u 15:11

Bionic
Reading

Izbornik škotske reprezentacije Gordon Strachan poručio je kako bi hrvatski nogometaši trebali biti uzor njegovim igračima, te izrazio nadu da njegova momčad može slijediti hrvatski put uspjeha

Hrvatska i Škotska igrat će u petak u Zagrebu u sklopu skupine A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. I dok su izabranici Igora Štimca u šest dosadašnjih utakmica skupili 16 bodova i predvode skupini zajedno s Belgijom, Strachanova je momčad na dnu sa samo dva boda.

Strachan je u siječnju postao škotski izbornik, naslijedivši Craiga Leveina, a u prve je dvije utakmice poražen od Walesa i Srbije. U međuvremenu je odlučio značajno pomladiti nacionalnu momčad.

'Igramo protiv Hrvatske koja u sastavu ima 19-godišnjeg Matea Kovačića koji je za 13 milijuna eura otišao u Inter. Ne možemo ni mi stoga čekati igrače do 22. ili 23. godine,' kazao je Strachan za škotske medije.

'U hrvatskoj reprezentaciji vlada radna etika i želja. Hrvati imaju ponos karakterističan za nove države. Njihovi se igrači uvijek odazivaju. Oni shvaćaju da je to njihov posao, razmišljaju na način: ne pijemo, ne igramo golf, zanima nas samo nogomet. Hrvatska reprezentacija je poput kluba i to je ono što i mi želimo postići: da imamo puno igrača s kojima je lako sastaviti momčad,' zaključio je Strachan.