utučeni Ante Tomić

Hrvat razočaran nakon poraza u čudnoj završnici prvenstva kakva u španjolskoj povijesti još nije viđena: Ovo je težak udarac!

01.07.2020 u 11:27

Bionic
Reading

Kapetan košarkaša Barcelone, hrvatski centar Ante Tomić nakon dramatičnog 67:69 poraza od Baskonije u finalu španjolskog prvenstva igranom u utorak u Valenciji izjavio je kako su on i momčad teško primili taj neuspjeh u razočaravajućoj sezoni.

Zbog pandemije koronavirusa po prvi puta u povijesti španjolske košarkaške lige igrala se samo jedna finalna utakmica. Format koji se za Baskoniju pokazao sretnijim...

'Znali smo da se u ovakvom formatu, s jednom utakmicom u finalu, može bilo što dogoditi. A dogodilo nam se upravo ono najgore. Izgubili smo finale u posljednjim sekundama. Ovo je za nas težak udarac', izjavio je 33-godišnji Tomić.

Porazom od Baskonije nastavio je Barcelonin "post" u španjolskom prvenstvu u kojemu je posljednji put slavila 2014. godine.

'Nakon dobro odigranog turnira, u ovom susretu nismo bili uspješni u napadu. Zabijenih svega 67 koševa dovoljno govori. Uputili smo puno isforsiranih i prebrzih šuteva. Baskoniji čestitam na pobjedi i naslovu. Nama ostaje samo to drugo mjesto...', dodao je Tomić koji je u finalu postigao tek dva poena uz šest skokova za 17 minuta provedenih na terenu, a trener Svetislav Pešić ga je u završnici susreta ostavio na klupi.

Očekivanja u klubu uoči sezone bila su velika posebno nakon dovođenja Nikole Mirotića iz NBA lige, no Katalonci su ostali bez ijednog trofeja. U španjolskom superkupu ih je pobijedio Real Madrid, a u kupu ih je u četvrtfinalu izbacila Valencia. Euroliga je, pak, otkazana zbog pandemije koronavirusa.

Osvajanje prvenstva bio je imperativ posebno jer je na turniru za prvaka još u skupini ispao najveći rival Real Madrid.

Tomić je tijekom sezone govorio kako po imenima Barcelona ima najjaču momčad od kada je on došao u klub 2012. godine. Nakon velike investicije u momčad ove sezone, te nakon pada prihoda uzrokovanog krizom s koronavirusom, klub će u nadolazećim danima krenuti u slaganje momčadi za iduću sezonu.

'Razočarani smo i jako tužni', rekao je Barcelonin trener Pešić.

'Znamo da možemo igrati bolje te sam siguran da ćemo iduće sezone napraviti iskorak i osvajati titule', dodao je.