OBOSTRANA ŽELJA...

Hrvat iz Chelseaja dobija priliku u reprezentaciji BiH

16.04.2015 u 16:05

Bionic
Reading

Dug je popis igrača koji su 'na granici' između dvije države pa o njihovoj nogometnoj budućnosti odlučuje od koga će prvog dobiti poziv... Taj popis uskoro bi lako mogao biti dulji za jedno perspektivno nogometno ime

Matej Delač je svojedobno bio najmlađi debitant u hrvatskoj nogometnoj ligi, a korpulentnog tinejdžera prepoznali su i skauti Chelseaja koji su ga doveli u svoje zvjezdano jato. jasno, pored Cecha, Curtoisa i ostalih matej nije mogao računati na kratkoročnu priliku na Stamford Bridgeu i nakon Vitessea, Čeških Budejovica, Guimaraesa, Vojvodine i Arlesa Delač iskustvo skuplja na vratima Sarajeva.

Nedavno je trener vratara reprezentacije BiH Enver Lugušić, koji je četiri godine također proveo među vratnicama stadiona Koševo, rekao kako je Matej zanimljiv vratar kojega bi želio vidjeti na popisu izbornika Baždarevića, no kako se čeka signal od strane samog igrača.

Goal.com
prenosi kako je taj signal upravo odaslan:

'Rođen sam u Bosni i Hercegovini i bila bi velika čast ako bih dobio poziv. Ako stigne poziv, normalno da ću se odazvati,' otkrio je 22-godišnjak iz Gornjeg Vakufa sarajevskim novinarima i tako 'pokrenuo proces promjene državljanstva'.

Za Hrvatsku je od U15 do U21 uzrasta upisao 26 nastupa, a Slaven Bilić ga je 2010. učinio najmlađim vratarom koji je pozvan u hrvatsku reprezentaciju. No, nije nastupio i bez problema može započeti svoju novu nogometnu etapu pod zastavom BiH.

Delač je nekada bio etiketiran kao tinejdžerska senzacija, ali kod vratara se stvari ne odvijaju preko noći