UNIŠTIO MU PLANOVE

Hrgović razbio arkadu Hayeu, ovaj morao predati meč

21.09.2013 u 19:14

Bionic
Reading

Dvotjedni treninzi najboljeg hrvatskog boksača Filipa Hrgovića u Londonu završili su težom ozljedom njegova sparing-partnera Davida Hayea, zbog koje je poznati engleski teškaš bio prisiljen otkazati meč protiv sunarodnjaka Tysona Furyja 28. rujna.

Ozljeda se dogodila u drugoj rundi posljednjeg sparinga Filipa i Davida, u petak oko 23 sata navečer. Hrgović je desnim direktom pogodio suparnika u lijevu arkadu koja je odmah počela krvariti. Haye je morao potražiti liječničku pomoć, a ozljeda je na kraju sanirana šivanjem sa šest šavova u bolnici St. Thomas.

Hrgović i njegov trener Leonard Pijetraj odmah su se ispričali Davidu, koji je ispriku prihvatio, rekavši kako se radilo o čistom udarcu, te kako takve ozljede nisu rijetkost na sparinzima. Nažalost, britanski je teškaš u subotu prije podne morao otkazati subotnju borbu protiv Furyja.

Naglasimo još da se 21-godišnji Hrgović tijekom dva tjedna londonski sparinga ravnopravno nosio ne samo s Hayeom, nego i ostalim poznatim teškašima koji su mu pomagali u pripremama Deontayem Wilderom, Mariuszom Wachom i Richardom Towersom. Uspješni treninzi na britanskom otoku ohrabruju uoči Hrgovićeva nastupa na skorašnjem Svjetskom prvenstvu u kazahstanskom gradu Almatiju (od 11. do 27. listopada).