francuski kup

Hrabri trećeligaš namučio PSG; Parižani su do pobjede stigli nakon puno muke u produžetku

06.02.2019 u 21:46

Bionic
Reading

Nogometaši PSG-a izborili su plasman u četvrtfinale francuskog Kupa nakon što su na gostovanju tek nakon produžetaka pobijedili trećeligaša Villefranche 3:0...

PSG je dugo lomio Villefranche, koji se nalazi na 13. mjestu treće lige, i tek je u produžetku uspio izboriti pobjedu. Golove su zabili Julian Draxler (102), Moussa Diaby (113) i Edison Cavani (119).

Mučio se PSG iako je imao apsolutnu dominaciju. Nije nevažno spomenuti kako momčad PSG-a vrijedi čak 916 milijuna eura, dok je Villefranche ukupno 'težak' tek 3.4 milijuna eura. No, Parižani su protiv momčadi od koje su skuplji 270 puta morali odigrati 120 minuta i to im, najblaže rečeno, ne ide na čast.

Zato dubok naklon domaćinima koji su utakmicu igrali u obližnjem Lyonu. I pokazali da imaju srca protiv tako moćnog protivnika koji je morao 'mobilizirati' sve svoje snage. Tuchel je mislio odmarati svoje zvijezde, ali u igru su morali i Mbappe i Cavani...

  • +6
Ligue 1, PSG - Toulouse Izvor: Pixsell / Autor: Szwarc Henri/ABACA/PIXSELL

Plasman u četvrtfinale izborio je i četvrtoligaš Vitre pobijedivši trećeligaša Lyon Duchere sa 3:2 premda su gosti nakon 22 minute imali dva gola prednosti.

Lyon Duchere je poveo u osmoj minuti golom Rivasa Marouanija. Isti je igrač u 22. minuti povisio na 2:0. Domaćin je do kraja poluvremena uspi izjednačiti golovima Willama Grosa (32) i Maximea Le Borgnea (41). U nastavku susreta nije bilo golova sve do sudačke nadoknade kada je Remi Laurent realizirao kazneni udarac za pobjedu domaćina.

Plasman u četvrtfinale u utorak su izborili Caen, Nantes, Dijon i drugoligaš Orleans.