PREUZEVŠI ODGOVORNOST

HOO spasio hrvatsku odbojku pri CEV-u

  • Autor: S. Škrlec, Hina
  • Zadnja izmjena 05.08.2010 19:07
  • Objavljeno 05.08.2010 u 18:26
Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija

Izvor: Cropix / Autor: CROPIX / Duje Klarić

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša napravio je dobar posao u Luksemburgu i pri CEV-u ishodio mogućnost da krovna organizacija hrvatskog sporta preuzme brigu o hrvatskoj odbojci

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatko Mateša bio je vrlo zadovoljan sastankom koji je postigao s čelnicima Europskog odbojkaškog saveza (CEV) na sastanku održanom u sjedištu CEV-a u Luksemburgu, a na kojem je dogovoreno kako sva prava i obveze Hrvatskog odbojkaškog saveza (HOS), koji se nalazi u stečaju, prema CEV-u na određeno vrijeme preuzme HOO.

'Izuzetno sam zadovoljan današnjim razgovorom s čelnicima CEV-a s kojima smo dogovorili sve pojedinosti glede privremenog upravljanja nad HOS-om čije je obaveze preuzeo HOO', izjavio je predsjednik HOO-a Zlatko Mateša.

CEV je nakon sastanka Mateše s predsjednikom Andreom Meyerom, te dopredsjednikom i blagajnikom Philipom Berbenom na svojoj službenoj internetskoj stranici (www.cev.lu) objavio priopćenje sljedećeg sadržaja:

'Gospodin Mateša je predsjedniku Meyeru i blagajniku Berbenu iznio detaljno objašnjenje vezano za trenutačnu političku i financijsku situaciju Hrvatskog odbojkaškog saveza koji se nalazi u stečaju.

Na osnovu plodonosne razmjene mišljenja, te uzimajući u obzir pismo datirano s 9. srpnjem u kojemu se objavljuje suspenzija svih sportskih i administrativnih aktivnosti postojećeg HOS-a u stečaju, CEV je odlučio privremeno prebaciti sva postojeća prava i obveze HOS-a na HOO kao jedino tijelo odgovorno prema CEV-u.

Ova odluka će izravno pogodovati sportskim aktivnostima Saveza i njegovih sportaša uključujući sljedeće uvjete:

- Upravljanje aktivnostima hrvatskih klubova i nacionalnih selekcija u svim natjecanjima odvijat će se pod isključivom kontrolom HOO-a

- Upravljanje prijelazima igrača unutar zemlje obavljat će HOO uz usku suradnju sa CEV-om

- Upravljanje međunarodnim prijelazima u Europi odvijat će se isključivo pod kontrolom CEV-a

- HOO se obavezao platiti sve dugove HOS-a prema CEV-u

Ovaj privremeni dogovor vrijedi od danas pa sve do imenovanja novog Saveza kojega će priznati sve nacionalne instance, kao i FIVB/CEV, a donesen je s ciljem da se nastave sve odbojkaške aktivnosti u Hrvatskoj, kako u dvoranskoj, tako i u odbojci na pijesku'.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi