glavna f1 tema

Hoće li Vettel šokirati Ferrari i napustiti talijansku momčad?

25.07.2017 u 10:13

Bionic
Reading

Sebastian Vettel ima ugovor s Ferrarijem samo do kraja ove sezone, a još nije potpisao novi. Hoće li šokirati Talijane i potražiti novi izazov?

Njemački 30-godišnji vozač odrađuje svoju treću sezonu za volanom talijanskog bolida i nalazi se u vodstvu u ukupnom poretku uoči utrke u Mađarskoj, s bodom prednosti ispred Lewisa Hamiltona.

  • +5
Formula 1, Velika nagrada Monaka Izvor: Reuters / Autor: MAX ROSSI

Iako mu ugovor istječe već ove jeseni, Vettel ga još uvijek nije produžio, što jasno potvrđuje da Nijemac nije siguran isplati li mu se ostati u ekipi iz Maranella koja mu navodno nudi čak 140 milijuna dolara za novi trogodišnji ugovor.

Iako mu ove sezone dobro ide, Sebastian nije potpuno zadovoljan radom Talijana na bolidu koji sve više kaska za Mercedesom pa je veliko pitanje hoće li se još dugo moći nositi s Hamiltonom i Bottasom na utrkama koje slijede.

Baš taj razvoj automobila kroz sezonu najveći je problem Ferrarija posljednjih godina, a očito izaziva sumnju kod Seba koji nije siguran hoće li ikad moći postati svjetski prvak u crvenom kombinezonu, poput svog uzora Michaela Schumachera.

Vettelovo otezanje potpisivanja novog ugovora probudilo je glasine o njegovom prelasku u Mercedes koji sigurno ne bi imao ništa protiv imati jakog njemačkog vozača za volanom.

'Sebastian Vettel drži ključeve tržišta vozača ove sezone,' ustvrdio je i ravnatelj Red Bulla Christian Horner, jer zbog četverostrukog F1 prvaka 'srebrne strijele' nikako da produže ugovor s Valtterijem Bottasom, a pitanje je onda i što će biti s Lewisom Hamiltonom, Maxom Verstappenom kao i nizom drugih vozača.

Ishod utrke na Hungaroringu ove nedjelje svakako će imati utjecaj na vjeru Vettela u Ferrari, ali ostanak u momčadi ipak se i dalje čini izglednijim od odlaska na kraju sezone. No, ako ni u 2018. godini ne bude mogao do titule, Sebastian će gotovo sigurno potražiti novu momčad, što će dovesti do čitavog niza rošada na tržištu vozača...