PLAĆA NIJE TAJNA

Hoće li se Modrić zbog ove nepravde zakrviti s čelnicima Reala?

15.02.2014 u 12:22

Bionic
Reading

Portugalski nogometaš Cristiano Ronaldo najbolje je plaćeni igrač Real Madrida s godišnjom zaradom od 17 milijuna eura neto, prenose španjolski mediji

Nakon što je njemački Bild otkrio plaće igrača u Bayernu, istim se sadržajem bave i španjolski mediji. S time što su kod njih glavni akteri igrači madridskog Reala. A prema pisanju El mundo deportiva, u 'kraljevskom klubu' za plaće igrača izdvajaju oko 200 milijuna eura, što je rekord u dosadašnjoj povijesti ovog kluba. Ronaldova bruto plaća, zajedno s porezom, iznosi 35,3 milijuna eura.

Drugi najbolje plaćeni nogometaš Reala je Velšanin Gareth Bale, koji je prošle godine za rekordnih 101 milijun eura preselio iz Tottenhama, a njegova je neto plaća 11 milijuna eura (22,8 bruto).

Na trećem mjestu, odnosno u 'drugom platežnom razredu', nekoliko je igrača - poput Ikera Casillasa, a koji zanimljivo u ovom trenutku i nije prvi Ancelottijev vratarski izbor, te Xabija Alonsa, koji primaju oko šest milijuna eura neto, a slijede ih Sergio Ramos i Karim Benzema sa po 5,5 milijuna eura.

Naš Luka Modrić, kojeg posljednjih dana mnogi vide kao, uz Ronalda, glavnog igrača Reala, predvodi treći platežni razred - s time da Modrić ima 4,5 milujuna neto, Marcelo 4, Pepe 3,8, a Angel di Maria tri milijuna neto godišnje zarade.

Naravno, u Modrićevu odanost Realu uopće ne sumnjamo, ali vjerujemo da će, kada će opet sjedati za stol s čelnicima kluba, ipak tražiti više. Što je svojim igrama i odnosom apsolutno i zaslužio.