SUDAR S 'LOKOSIMA'

Hoće li Rujevica zaustaviti riječku agoniju?

02.08.2015 u 10:26

Bionic
Reading

Nakon što nije došla do pobjede u prva tri kola MAXtv Prve lige, Rijeka na zamjenskom stadionu Rujevica pokušat će ove nedjelje (ArenaSport3, 21h) konačno doći do trijumfa protiv opasne Lokomotive...

Rijeka rezultatski nije dobro otvorila novu sezonu i nakon tri kola ima samo tri osvojena boda. Sva tri puta je, naime, remizirala, a u svim je tim dvobojima bila bolja momčad.

Riječani su pomalo neočekivano rano ispali iz Europe i sad će sve snage moći usmjeriti prema prvenstvu. Ovo će im biti prva utakmica koju će odigrati na stadionu u Rujevici, jer se njihova Kantrida počela preuređivati.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.

'Bit će drukčije nego na Kantridi, ali u ovom stadionu možeš samo uživati. Da, uvijek se može naći alibi kako nismo naviknuti na nov travnjak, međutim, mi samo moramo pogledati sami sebe, izaći na teren i igrati,' rekao je trener domaćina, Matjaž Kek.

Vidjet ćemo kako će se Riječani snaći u novom okruženju na stadionu od oko 5.000 ljudi. Večeras bi on trebao biti pun, a atmosfera slavljenička. Riječanima nedostaju dvojica prvotimaca, ozlijeđeni stoper Lešković i zadnji vezni Radošević, koji odrađuje kartone.

Lokomotiva nema problema s izostancima, ali ima problema s - Rijekom. Na zadnje četiri utakmice u gostima kod Riječana primili su čak 18 pogodaka.

'Sigurno da je Rijeka favorit, s obzirom na to da je domaćin, a i igre koje su dosad prezentirali u prvenstvu iznad su njihova bodovnog učinka. No mi ćemo tražiti svoju šansu i pokušati biti blizu svog maksimuma. Bude li tako, na otvaranju novog stadiona gledat ćemo pravu natjecateljsku utakmicu,' kaže trener gostiju Ante Čačić, koji je posljednji put u Rijeci trijumfirao još 1995.

Lokomotiva je najefikasnija momčad lige, ali obrana joj je iznimno propusna. Od svih hrvatskih prvoligaša u 2016. je primila najviše golova u svim natjecanjima. Lokosi su skloni "raspadu".

'Oni su tamo praktički gosti, isto kao i mi. Ne vidim prednost domaćeg terena, iako će imati poticajnu zvučnu kulisu od svoje Armade. Ključno je da budemo mentalno stabilni bez obzira na kretanje rezultata. Ne smijemo si dopustiti da nakon primljenoga gola dođe do raspada sustava ,'dodao je Čačić.