HALO, MELBOURNE

Hoće li ove Asanovićeve riječi biti prevelik teret Daliću i igračima?

04.12.2017 u 06:40

Bionic
Reading

Legendarni hrvatski reprezentativac Aljoša Asanović prošlog mjeseca preselio se u Australiju jer je dobio mjesto šefa struke u Melbourne Knightsima. Iako je u jeku priprema za novu sezonu, Asanović je s velikom pozornošću pratio ždrijeb skupina SP-a, kojem će sljedeće godine domaćin biti Rusija

Početkom listopada Aljoša Asanović dogovorio je prvi samostalni trenerski posao u karijeri, a za svog je pomoćnika u Melbourne Knightsima uzeo i Dejana Računicu.

  • +24
Ždrijeb skupina za nogometni SP u Rusiji 2018. Izvor: Reuters / Autor: KAI PFAFFENBACH

Tako će ovaj dvojac Hajdukovih playmakera iz 90-ih voditi momčad Australaca hrvatskog porijekla, koja je prošlu sezonu u drugoligaškom društvu, odnosno prvenstvu države Victorije, zauzela 12. od 14 mjesta.

>> Prosinečki otkriva zašto strahuje za Hrvatsku, a ima i važan savjet za predsjednika HNS-a

U studenome su se vratili Down Under i počeli s pripremama za novu sezonu, a po tom pitanju Asanović je hrabro poručio.

'Planovi su nam, naravno, veliki. Ne bismo se ni Deki (op.a. Dejan Računica) ni ja upuštali u ovu avanturu da ne mislimo izvući najbolje iz momčadi, odnosno da ne razmišljamo o osvajanju naslova', rekao je za tportal Aljoša Asanović.

Naravno, zanimalo nas je i kako Asanović komentira suparnike Hrvatske na SP-u a koje smo doznali u petak na ždrijebu u Moskvi.

'Ma, skupina je vrhunska. Mislim ovdje u kontekstu kvalitete momčadi, ali i atraktivnosti. Mogla je biti i gora, ali i bolja, baš kao što je rekao i izbornik Dalić.'

A je li prolazna? Budi li kakva sjećanja na 1998. godinu, kada ste bili dio reprezentacije koja je osvojila svjetsku broncu u skupini također s Argentinom?

'Naravno da to budi sjećanja i uspomene. U svakom slučaju, grupa je prolazna, baš kao što je bila i ona 1998. godine. Kada imaš Argentinu, jasno je da protiv preostala dva protivnika moraš planirati uzeti bodove. A ako se tako rasplete, išli bismo kao drugi u skupini najvjerojatnije na Francusku i eto još jedne poveznice s tim Svjetskim prvenstvom 1998. godine. Držim fige da dečki ponove naš uspjeh jer vjerujem da imaju znanja i snage', zaključio je Asanović.

Nadajmo se samo da igračima ova očekivanja neće biti prevelik teret.