'TRUJU NAŠ NOGOMET'

HNS zabranio novinarima Indexa ulazak na utakmice

25.09.2015 u 10:25

Bionic
Reading

Pod naslovom 'Otvoreno pismo Dei Redžić, Ivanu Gojčeti, Zvonku Alaču, Arminu Hasanbegoviću, Dariju Dalmaciji, Saši Čobanovu i društvu' Hrvatski nogometni savez objavio je priopćenje da će novinarima Indexa biti onemogućeno praćenje hrvatske nogometne reprezentacije koji su na portalu pozivali na bojkot nakon izbora Ante Čačića

Portal Index.hr dobio je crveni karton od Hrvatskog nogometnog saveza koji je odlučio onemogućiti mu praćenje reprezentacije, a objašnjava to ovako:

'Novinarima i fotoreporterima portala Index.hr bit će zabranjen dolazak na utakmice hrvatskih reprezentacija, konferencije za medije kao i sve druge aktivnosti Saveza, a svi njihovi upiti i pozivi ostat će bez odgovora. Konstruktivna kritika je dobrodošla. Pljuvačka kritika može se podnijeti. No, poziv na bojkot reprezentacije? Poziv na bojkot reprezentativaca? Poziv navijačima da nagovaraju igrače protiv HRVATSKE reprezentacije? Pozivamo i svakog člana hrvatske nogometne obitelji, igrače, klubove i sve djelatnike da ne surađuju s portalom koji za cilj ima zatrovati sve odnose u i oko hrvatskog nogometa,' stoji u priopćenju HNS-a koji također optužuje Index:

'Pitanje je koliko bi 'čisti' bili vlasnik i novinari Indexa kada bi netko analizirao njihov rad i Kodeks časti hrvatskih novinara. Primjerice, 'novinar je dužan poštovati etiku javne riječi i kulturu dijaloga, te uvažavati čast, ugled i dostojanstvo osoba ili skupina s kojima polemizira.' Ili, 'Novinar treba izbjegavati i sve druge situacije koje mogu stvoriti dojam o njegovoj pristranosti',' navode u priopćenju 'grijehe' ovog portala iz HNS-a smatrajući da u ovom slučaju imaju pravo ograničiti pravo na slobodu izražavanja.