OPRAVDANI STRAH

HNS povukao drastičan potez; ovo se mnogima neće svidjeti

07.11.2016 u 19:22

Bionic
Reading

U Hrvatskom nogometnom savezu povukli su drastični potez prije gostovanja reprezentacije u Sjevernoj Irskoj

Hrvatski nogometni savez obavijestio je zainteresirane navijače kako neće biti moguća kupnja ulaznica preko Saveza za prijateljski susret hrvatske reprezentacije protiv Sjeverne Irske koji je na rasporedu 15. studenoga u Belfastu.
Takva odluka je donesena iz sigurnosnih razloga u dogovoru sa savezom domaćina pa tako neće biti navijačke tribine za hrvatske navijače.

Podsjećamo, u HNS-u s pravom strahuju od novih kazni iz FIFA-e i UEFA-e. Posljednja je došla prije nekoliko dana kada je Disciplinska komisija Međunarodnog nogometnog saveza (FIFA) kaznila HNS sa 50.000 švicarskih franaka zbog incidenata na kvalifikacijskoj utakmici za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine između Kosova i Hrvatske igranoj 6. listopada u Skadru.

Uz kaznu, HNS je upozoren na buduće ponašanje navijača jer su u slučaju ponovljenih incidenata moguće strože sankcije, a treba spomenuti kako je zbog navijačkih izgreda Hrvatska i prije početka kvalifikacija bila kažnjena s igranjem dvije domaće utakmice bez gledatelja od kojih je dosad odradila jednu, protiv Turske 5. rujna, dok će i protiv Islanda igrati na praznom Maksimiru (12. studenoga).