I PAPA JE PONOSAN

Hinchada u Africi: Oni su svjetski navijački prvaci!

22.12.2014 u 10:22

Bionic
Reading

Real Madrid je nezaustavljiv! Kraljevi na čelu s trenerom Ancelottijem i na klupskom SP-u su nastavili nizati pobjede. Proširili su svoje kraljevstvo na cijeli svijet, zapravo nisu postojali izgledi da se najbolji navijači turnira vraćaju kućama slaveći pehar

Sergija Ramosa prije finala protiv papinog omiljenog kluba San Lorenza su pitali boji li se pomoći protivnika 'odozgo', na što je Realov vicekapetan rekao kako je veliki vjernik, ali ne smatra da to ima puno veze s događajima na terenu. A da se i oni nekada među svojim navijačima osjećaju kao bogovi. Pokazalo se da je bio u pravu, San Lorenzu u finalu jednostavno nije bilo spasa. Ostao je dojam da bi Real u ovoj konkurenciji osvojio deset uzastopnih trofeja. San Lorenzo je bio fizički neadekvatan za pravu borbu.

Ali zato su briljirali njegovi navijači. U Marrakesh se slilo tisuće odlično raspoloženih Argentinaca koji su sanjali trofej. Prvi su puta postali prvacima Južne Amerike i Maroko mnogi 'nisu smjeli' propustiti. Klub im je prvi puta službeno nastupao preko oceana, a to u Argentini može značiti samo - veliki navijački tulum. Hinchada u Africi!


Reala je dočekalo more bliceva i fotoaparata. Tamošnji navijači apsolutno su zaluđeni Cristianom Ronaldom i uoči finala posvetili su mu i veliku fotografiju. Da je Ronaldo pogodio udarac rabonom u polufinalu protiv meksičkog Cruz Azula (4:0) uslijedio bi kolektivni delirij. Ronaldo je ostao bez gola, ali je uživao daleko najveću navijačku potporu koja se onda prelila i na bodrenje Reala.

Argentinci su imali 'vihor u leđa' već i u polufinalu s Aucklandom


Finale je imalo i svoju 'utakmicu' na tribinama u kojoj su slavili Južnoamerikanci. Blicevi i domaći dio potpore Realu, uz malo pomoći iz Europe, znali su proslaviti golove Ramosa i Balea koji su im donijeli trofej, ali još uvijek je dominirala prepoznatljiva argentinska pjesma. Završnica nije bila nimalo napeta, pa su domaćini u miru odlučili pogledati kraj. Argentinci su pak samo dodali gas i izveli navijački show u stilu Iraca u Poznanu. Ispadanje s turnira u velikom stilu, kada najbolju pjesmu pjevaš unedogled.

Koreografija posvećena Cristianu Ronaldu na tribini u Marrakeshu


Na žalost, videa s te euforije u finalu, čini se, nema no zadnjih 15 minuta pjevali su svoj najveći hit i skakali kao da ne postoji sutra. Tko zna kada će ih ponovno gledati čitav svijet... Jedva su uopće ušli u finale, da je jedini Argentinac iz Auckland Cityja pogodio izglednu priliku uoči produžetaka, navijali bi za treće mjesto. A kada su već došli do finala odlučili su pokazati da im na tribinama ravnih nema. I u Južnoj Americi je prvorazredna rijetkost, kako neće u nedoraslom ostatku svijeta. Mnogi misle da je u posljednjih 15 minuta i Papa malo zapjevao. Decentno, naravno, ali argentinski poglavar nikada nije skrivao da obožava prepoznatljivu energiju svog kluba. Navijači San Lorenza uvjerljivo su osvojili titulu navijačkih prvaka svijeta u Maroku, također je ostao dojam da bi 'osvojili' deset trofeja u nizu.

Nitko na svijetu nema bolje navijanje na svom stadionu od San Lorenza