18. SRPNJA

Hertha, HSV ili Lyon na generalnoj probi Hajduka

14.06.2009 u 20:00

Bionic
Reading

Bez obzira na to što u ponedjeljak počinju pripreme 'bilih' za novu sezonu, kadrovska pitanja na Poljudu su daleko od riješenih. No zato se nagađa o imenima klubova koji bi mogli gostovati u Splitu. Među kandidatima za generalnu probu Hajduka, sedam dana uoči početka sljedeće sezone, francuski su Lyon, HSV i Hertha

U ponedjeljak ujutro u devet sati Ante Miše zakazao je prvu prozivku uoči nove sezone, nakon koje će trener Hajduka pohitati prema Braču, gdje će sudjelovati na seminaru, a sve u svrhu ishodovanja licence za sljedeću sezonu.

Prve treninge i testiranja momčadi povjerit će svojim pomoćnicima, kojima se od ponedjeljka priključuje i dugogodišnji trener juniorske momčadi Hajduka i nekadašnji prvotimac Joško Španjić. Prozivka također neće biti kompletna jer će se u ponedjeljak ujutro u devet sati pojaviti samo dio igrača, reprezentativci i igrači koji su više igrali, poglavito oni stariji, dobili su nekoliko dana produženog odmora.

Također je i pitanje tko će se pojaviti od pojačanja jer u Hajduku još uvijek nisu službeno objavili potpis ugovora ni s kime, pa tako ni s Krešom Ljubičićem s kojim je dogovor o četverogodišnjoj suradnji postigao Jako Andabak. Još uvijek se mnoga imena spominju u kontekstu Hajdukovih prinova, no sve više je na popisu stranih imena, dok su igrači iz HNL-a poput braće Sharbini i Zeca preskupi.

Hajduku se tako nudi makedonski reprezentativac Ristić iz Pohang Steelersa, no pitanje je hoće li i on doživjeti sudbinu Naumovskog, Gligorova i dva Srbina koji su otpali iz kombinacija prije nego što su i započeli ozbiljni pregovori.

Čini se da će i u ovu sezonu Hajduk ući s puno nepoznanica premda se u prošlosti upravo ulazak u sezonu bez jasne vizije znao pretvoriti u fijasko. Minimalan rok za ljetne pripreme je 40-ak dana uoči prve utakmice i, ako je suditi po onome što se događa na Poljudu, Hajduk već debelo kasni.

Pitanje je kako će momčad izgledati do početka sezone, a prva jasnija slika bit će generalna proba 18. srpnja na Poljudu, za kada se najavljuje i jedna poznata europska momčad iz Lige petice. Premda se isprva činilo da je to Fiorentina, no s vremenom se izdvajaju tri kandidata, Hertha, HSV i, kao najozbiljniji kandidat, francuski Lyon.