mora se uozbiljiti

Hamilton zaigrao opasnu igru s Bottasom: Prijeti scenarij koji bi jako naštetio ugledu slavnog prvaka…

29.04.2019 u 10:21

Bionic
Reading

Lewis Hamilton nije se potrudio prestići Valtterija Bottasa u prvom krugu utrke u Azerbajdžanu, zbog čega se stručnjaci pitaju je li prijateljski odnos s timskim kolegom problem koji sputava aktualnog prvaka…

Mercedes je na uličnoj utrci u Bakuu zabilježio četvrtu uzastopnu dvostruku pobjedu, na užas Ferrarija i Red Bulla.

  • +7
Formula 1, Velika nagrada Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako su mnogi očekivali treći u nizu trijumf Lewisa Hamiltona, prvi je kroz cilj prošao Valtteri Bottas, čime je preuzeo u vodstvo u ukupnom poretku ispred aktualnog prvaka svijeta.

Finac je bez sumnje podigao svoj nivo igre i trenutno proživljava najbolje dane u Formuli 1, no stručnjaci se pitaju je li Hamilton preblag prema njemu. Naime, u prvom krugu nedjeljne utrke nije ga pritisnuo na sebi karakterističan način i iako je imao šansu preći u vodstvo, pustio je kolegu da povede utrku.

S obzirom da je Bottas trebao pobijediti prošle godine na istoj stazi, prije nego mu je u završnici utrke pukla guma, dojam je da Hamiltonu nije bilo mrsko pustiti ga da dođe na svoje i ostvari ono što mu je zla sreća 2018. godine oduzela.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

'Bio sam previše prijateljski raspoložen u prvom zavoju i jednostavno sam popustio,' priznao je čak i Lewis Hamilton nakon utrke.

Sve utrke nove sezone Formule 1 ekskluzivno možete u HD kvaliteti gledati na MAXtv-u (Arenasport 2). Više informacija OVDJE.

Ako Lewis nastavi sa svojim prijateljskim pristupom, stvari bi mogle postati jako komplicirane u ukupnom poretku. Dovoljan bi bio jedan peh, jedno odustajanje da Bottas dođe do značajne prednosti koju Hamiltonu ne bi bilo lako nadoknaditi, kao što je bio slučaj i s Nicom Rosbergom koji mu je 'ukrao' titulu 2016. godine.

Ako se nešto slično dogodi na kraju sezone, to bi bilo vrlo loše za imidž slavnog Britanca koji lovi rekorde Michaela Schumachera. Naime, veliki vozači poznati su po tome da timske kolege redovito pobjeđuju, a Hamiltona su u prošlosti uspjeli nadmašiti Jenson Button (2011.) i Nico Rosbeg (2016.). Ako bi to napravio i Bottas, došla bi u pitanje njegova veličina.

Zasad ne osjeća opasnost od tog scenarija, no mora biti oprezan dok mu je god glavni protivnik u borbi za titulu čovjek koji ima jednako moćan bolid na raspolaganju…