NOVE SPOZNAJE

Hamilton pregovarao s Red Bullom i Ferrrarijem?

23.11.2023 u 11:10

Bionic
Reading

Direktor F1 momčadi Red Bulla Christian Horner rekao je da su ga agenti Lewisa Hamiltona kontaktirali oko mogućeg prelaska u Red Bull, ali i da je Britanac pregovarao i s Ferrarijem, prije nego što je sedmerostruki svjetski prvak ipak produžio ugovor s Mercedesom.

Engleski list Daily Mail je u svibnju objavio da Hamilton pregovara s Ferrarijem, što su vozač i direktor talijanske momčadi Frederic Wasser demantirao.

"Vodili smo nekoliko razgovora tijekom godina o Lewisovom dolasku. Kontaktirali su nas u više navrata. Nedavno, početkom godine, bilo je upita hoće li biti interesa. Također je upoznao s predsjednikom Ferrarija Johnom Elkannom. Mislim da su ti razgovori bili ozbiljni, a bilo je to oko utrke u Monacu u svibnju", rekao je Horner za Daily Mail.

"Svakako je bilo razgovora, možda s Wasserom. Ali svakako s Elkanom. Ne mogu vidjeti da Max Verstappen i Lewis Hamilton rade zajedno. Dinamika ne bi bila dobra. Mi smo 100 posto zadovoljni s onim što imamo", dodao je Horner, koji je odbio otkriti tko ga je iz Hamiltonova okruženja kontaktirao. Daily Mail je objavio da bi to mogao biti vozačev otac Anthony ili Hamiltonova menadžerica iz New Yorka Penny Tow.

Nakon dugotrajnih pregovora 38-godišnji Hamilton je 31. kolovoza produžio ugovor s Mercedesom do kraja 2025. godine.