vn sad-a

Hamilton napravio još jedan korak prema petom naslovu prvaka

21.10.2018 u 08:42

Bionic
Reading

Lewis Hamilton postavio je najbrže vrijeme u kvalifikacijama za VN SAD-a, čime je došao do svog 81. pole positiona karijere

Lewis Hamilton s prednošću od čak 67 bodova ispred Sebastiana Vettela došao je u Austin gdje bi već u nedjelju lako mogao matematički osigurati svoju petu titulu u karijeri.

Hamilton ispred Vettela ima ogromnih 67 bodova prednosti, četiri utrke prije kraja, a ako se prednost poveća na 75 ili više bodova, sve će biti riješeno već nakon Velike nagrade SAD-a.

  • +10
Formula 1, VN Japana Izvor: Pixsell / Autor: XPB/Press Association/PIXSELL

Lewis na američkom tlu ima rekordnih šest pobjeda, od toga u Austinu četiri u nizu, a ako uzmemo u obzir i sjajnu formu 'srebrnih strijela', nikog ne bi iznenadilo da ponovo pobijedi. Ako to bude Mercedesova dvostruka pobjeda ili se netko drugi ugura na drugo mjesto ispred Vettela, prvenstvo će biti riješeno.

S ovim 81. pole positionom, Hamilton je korak bliže tom cilju.

Odmah iza njega s minimalnim zaostatkom smjestio se dvojac iz Ferrarija, Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen. Međutim, Nijemac će zbog kazne od tri mjesta sutrašnju utrku startati s pete pozicije.

Četvrto mjesto pripalo je Valtteriju Bottasu, dok je petoplasirani bio Daniel Ricciardo.

Izvrsno šesto mjesto pripalo je Estebanu Oconu, a slijedi ga Nico Hulkenberg u Renaultu. Krug najbrže desetorice zatvaraju Romain Grosjean, Charles Leclerc i Sergio Perez.

Napomenimo još da je Max Verstappen svoje kvalifikacije završio na 15. mjestu zbog kvara na zadnjoj osovini bolida uslijed prelaska preko rubnika.