ROSBERGOV ZADATAK

'Hamilton može izgubiti titulu ako se psihički slomi!'

27.05.2014 u 13:07

Bionic
Reading

Felipe Massa vjeruje da je Lewis Hamilton vozač koji je u stanju raditi velike greške ako psihički nije potpuno spreman utrkivati se…

Nakon kvalifikacija za Veliku nagradu Monaka, na kojima je Rosberg slučajno ili namjerno izlijetanjem upropastio timskom kolegi priliku za preuzimanje pole pozicije, odnosi među vozačima Mercedesa dramatično su zahladili.

'Nije u redu što Hamilton nije htio pružiti ruku Rosbergu nakon pobjede,' komentirao je Niki Lauda scenu s pobjedničkog postolja u Monte Carlu.

Britanski vozač evidentno je bio jako ljutit nakon poraza na ulicama Kneževine, a tijekom utrke se stalno žalio i pritiskao momčad, ali ona mu nije omogućila taktiku s kojom bi uspio preteći timskog kolegu. Očito je da stvari ne funkcioniraju u Mercedesu kako treba.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

'Hamilton je vozač koji mora biti u savršenom psihičkom stanju ili počinje raditi pogreške. U 2007. je izletio u Kini i napravio grešku u Brazilu i ostao bez naslova. To su bile njegove pogreške,' izjavio je Felipe Massa i dodao:

'Ne znam je li Rosberg namjerno ono napravio, ali to je nešto što Hamiltona može psihički pogoditi i na kraju ispasti dobro za Nicu.'

Button se pak ne slaže s Brazilcem.

'Psihološke igrice ne pale kod njega. Nakon što bi se naljutio na mene, na sljedećoj utrci bi me uništio. To će napraviti i u Kanadi,' zaključio je bivši Hamiltonov timski kolega.


Velika nagrada Monaka, rezultati:

1. Rosberg (Mercedes) 1h49:27.661
2. Hamilton (Mercedes) +9.200
3. Ricciardo (Red Bull) +9.600
4. Alonso (Ferrari) +32.400
5. Hülkenberg (Force India) +103.600
6. Button (McLaren) +1 krug
7. Massa (Williams) +1 krug
8. Grosjean (Lotus) +1 krug
9. Bianchi (Marussia) +1 krug
10. Magnussen (McLaren) +1 krug...

Ukupan redoslijed vozača:

1. Rosberg 122 boda
2. Hamilton 118
3. Alonso 61
4. Ricciardo 54
5. Hülkenberg 47

Ukupan redoslijed konstruktora:

1. Mercedes 240 bodova
2. Red Bull 99
3. Ferrari 78
4. Force India 67
5. McLaren 52

Sve sažetke pogledajte ovdje