JE LI MOGUĆE?

Hamilton i Mercedes u čudu: Nismo više favoriti na stazi!

08.03.2017 u 08:23

Bionic
Reading

Lewis Hamilton izjavio je u Barceloni da je Ferrari napravio najbolji posao tijekom zime i da ulazi kao favorit u novu sezonu elitnog automobilističkog natjecanja...

Mercedes suvereno dominira Formulom 1 u posljednje tri godine, ali tome bi možda mogao doći kraj, ako je vjerovati riječima Lewisa Hamiltona. Naime, nakon pet dana testiranja u Barceloni 32-godišnji Britanac zaključio je da 'srebrne strijele' više nemaju najbolji bolid na stazi te da je jedna momčad napravila bolji posao tijekom zime.

'Vjerujem da je Ferrari favorit. Ne smijemo ih ispustiti iz vida, jer obavili su sjajan posao,' priznaje trostruki svjetski prvak koji očekuje povratak neizvjesnosti:

'Red Bull također niže brze krugove pa nas čeka jako izjednačena utrka na otvaranju sezone.'

  • +4
Barcelona, testiranje bolida Formule 1 Izvor: Reuters / Autor: ALBERT GEA

Podsjetimo, prvog tjedna testiranja Valtteri Bottas u Mercedesu ostvario je najbrži krug 1:19.705, ali Sebastian Vettel mu je bio jako blizu u Ferrariju, a 'srebrni' smatraju da talijanski bolid nije pokazao svoj puni potencijal.

Ovog utorka slično brze krugove vozili su Felipe Massa u Williamsu i Daniel Ricciardo u Red Bullu tako da se zaista čini da bismo mogli 26. ožujka imati neizvjesnu utrku u Melbourneu. No, povijest nas uči da Mercedes uvijek ima nešto dodatno u rezervi, a Lewisu Hamiltonu nikad nije bilo za vjerovati...