TEŠKI DANI

U McLarenu priznali svoj brodolom: Alonso je na odlasku?

06.03.2017 u 18:09

Bionic
Reading

Ravnatelj McLarena Eric Boullier priznao je da je katastrofalan prošli tjedan testiranja u Barceloni jako naštetio momčadi koja neće biti spremna do početka sezone, a također nije zadovoljan viđenom brzinom na stazi. Za Fernanda Alonsa nije siguran da će ostati...

Slavna britanska momčad proživljava teške trenutke ovih dana. Prije tri godine započeta je suradnja s Hondom koja u prethodnim sezonama nije davala nikakvih rezultata, a čini se da se ništa neće promijeniti ni 2017. godine, što bi moglo čak i ugroziti budućnost McLarena.

Naime, japanska pogonska jedinica ponovo je iznimno problematičan dio bolida, a testiranje u Barceloni prošlog tjedna pokazalo je da ni ništa drugo na novom McLarenu nije impresivno pa su njegovi vozači bili među najgorima kad su u pitanju najbrži krugovi i minutaža provedena na stazi.

'Nije sjajno, ni blizu nivoa na kojem želimo biti. Nismo mnogo krugova odvezli niti smo bili brzi na stazi. Ovo izgubljeno vrijeme ne može se nadoknaditi. Nažalost, tijekom sezone petak ćemo morati koristiti za testiranja koja smo trebali obaviti ovdje,' priznao je ravnatelj Eric Boullier koji je iznimno nezadovoljan motorom koji je dobio na raspolaganje:

'S obzirom na viđeno prošli tjedan, jasno je da moramo čekati Hondu da popravi malo stvari, recimo to tako.'

Loša forma McLarena mogla bi vrlo lako okončati suradnju s Fernandom Alonsom, jer 35-godišnji Španjolac sigurno neće imati strpljenja nastaviti čekati pobjednički bolid koji nije na vidiku.

'Nije sretan jer se želi boriti za pobjede. Nadam se da će ostati, ali nisam siguran,' zaključuje Boullier i naglašava kako će ovaj tjedan novi krug testiranja McLaren odraditi s potpuno izmijenjenim bolidom...