RAKITIĆ BRILJIRAO...

Halilović igrao za Barcu, tri Hrvata u prvih 11 Fiorentine!

22.07.2015 u 11:07

Bionic
Reading

Čak petorica hrvatskih nogometaša bili su sinoć u akciji na nogometnom Champions cupu koji se odražava na stadionima diljem SAD-a

U svojoj prvoj utakmici novoformiranog International Champions Cupa nogometaši Barcelone su u noći s utorka na srijedu s 2:1 svladali LA Galaxy u utakmici odigranoj pred više od 85.000 gledatelja na stadionu Rose Bowl u Pasadeni, predgrađu Los Angelesa

Pogotke za aktualne europske prvake u prvoj pripremnoj utakmici za novu sezonu postigli su Luis Suarez u 45. minuti i Sergi Roberto u 56. minuti, dok je u prvoj minuti sudačkog vremena konačan rezultat postavio Tomms Meyer.

Ivan Rakitić
bio je u početnoj Barceloninoj postavi te odigrao prvo poluvrijeme, dok ga je u drugom zamijenio Andres Iniesta. U 70. minuti Luis Enrique je na teren poslao i drugog hrvatskog reprezentativca Alena Halilovića. Rakitić je za svoju izvedbu zaslužio pohvale španjolskih izvjestitelja koji ističu da je Ivan bio središnja figura Barceloninog veznog reda te da su od njega započinjale sve opasne akcije u prvih 45 minuta. Jednako tako svi ističu i da je Suarezov pogodak trebao biti poništen, zbog Urugvajčeva igranja rukom pri prijemu lopte.


Na Red Bull Areni u Harrisonu (New Jersey), nogometaši PSG-a svladali su Fiorentinu s 4-2, a u početnoj postavi talijanske momčadi bili su trojica Hrvata Milan Badelj, Ante Rebić i Ricardo Bagadur. Francuzi su slavili s uvjerljivih 4-2 (2-0) pogocima Matuidija (35), Augustina (41, 75) i Zlatana Ibrahimovića (69), dok su za Fiorentinu strijelci bili Joaquin (60) i Rossi (79 - 11m). Badelj je odigrao prvo poluvrijeme, mladog riječkog braniča Bagadura je u 59. minuti zamijenio Joaquin, a umjesto Rebića je u 73. minuti ušao Slovenac Iličić.


I u trećoj sinoćnjoj utakmici International Champions Cupa slavio je favorit. Manchester United svladao je San Jose Earthquakes s 3-1 na njihovom stadionu Avaya, na kojem igraju utakmice MLS-a. Svoj prvijenac u dresu Manchestera postigao je Memphis Depay (37), a strijelci za momčad Louisa van Gaala još su bili Juan Mata (32) i Andreas Pereira (61). Jedini pogodak za domaću momčad postigao je Alashe (42).