MOGLO JE I BOLJE

Halilović i Vrsaljko dobili priliku, ali kako su ju iskoristili?

24.03.2016 u 10:15

Bionic
Reading

Alen Halilović i Šime Vrsaljko zaigrali su u drugom poluvremenu na desnoj strani hrvatske nogometne reprezentacije protiv Izraela, no pitanje je jesu li uspjeli uvjeriti izbornika Čačića da su bolja rješenja od standardnih prvotimaca...

Veselili smo se u Osijeku vidjeti kako će mladi talenti iskoristiti dobivenu priliku kod Čačića, ali sada možemo reći da će im trebati još pokoja kako bi uvjerili izbornika da su oni prava rješenja za udarnu momčad hrvatske reprezentacije.

Šime Vrsaljko iznimno je cijenjen desni bek kojeg prate i najveći klubovi Europe i mnogi stručnjaci vjeruju da bi već sad trebao zamijeniti Darija Srnu u našoj izabranoj vrsti. No, iako puno toga nije funkcioniralo u prvom Srninom poluvremenu na desnoj strani, posebno u obrani, kad je Vrsaljko ušao u igru nije se situacija mnogo poboljšala. Trudio se Šime i sudjelovao u nekoliko opasnih akcija, ali obrana je i dalje loše djelovala na toj strani, a napad bio i bezopasniji.

Vrsaljko u Osijeku sigurno nije uvjerio izbornika da je bolje rješenje od Srne, ali s obzirom na ozljedu Darija priliku će dobiti i u subotu protiv Mađarske pa možda napravi više i poboljša svoj status u reprezentaciji.

Priliku je prvi put kod Ante Čačića dobio i Alen Halilović koji je istrčao na travnjak u hrvatskoj dresu nakon godine i pol pauze. Talentirani veznjak također je djelovao po desnoj strani koja nije funkcionirala tijekom cijele utakmice, a njegovim ulaskom nije se puno toga promijenilo.

Mladi 19-godišnji Alen bio je borben i mnogo se trudio, ali malo mu je toga polazilo za nogom. Bilo je dobrih poteza, ali i neuspješnih driblinga te slabih ubačaja. Nije se sjajno uklopio u igru Čačićeve reprezentacije i trebat će mu još prilika za dokazivanje.

Za Alena je situacija delikantnija nego za Vrsaljka, jer je konkurencija u veznoj liniji iznimna i neće biti lako uopće izboriti mjesto među putnicima na Euro. Ipak, odličnim igrama u dresu Sportinga ove je sezone pokazao da bi mogao biti pravi 'džoker s klupe' u hrvatskoj reprezentacije i sad je na njemu da u to uvjeri Čačića. Idealno priliku imat će u subotu u Budimpešti...