MUNJEVITI TRIJUMF

Halilhodžić preporodio Japan uoči ključnih dvoboja

11.06.2015 u 17:01

Bionic
Reading

Vahid Halilhodžić je ostvario i treću uvjerljivu pobjedu na kormiilu japanske nogometne reprezentacije

Popularni Vaha Japance je preuzeo nakon razočaravajućeg nastupa na Azijskom kupu nacija, a prva tri ogleda na novoj klupi odradio je besprijekorno. Nakon pobjeda protiv Tunisa i Uzbekistana tijekom ožujka Japan je u Yokohami dočekao selekciju Iraka i slavio s uvjelrjivih 4:0 (3:0).

Dvoboj pred prepunim tribinama je bio praktički riješen već nakon uvodnih deset minuta. Već u petoj Keisuke Honda je odlično istrčao na jednu dubinsku loptu i izazvao prvu euforiju na stadionu, a već četiri minute kasnije Tomoaki Makino spremio je s druge stative loptu u mrežu nakon prekida i odveo utakmicu u mirne rezultatske vode.

Okazaki je u 33. minuti postavio konačan rezultat prvog poluvremena, a nakon 67 minuta igre Halilhodžić je izrotirao pola momčadi da bi u 84. jedan od aduta s klupe Haraguchi zabio za krajnjih 4:0. Halilhodžić je tako s ukupnom gol razlikom 11:1 odradio uvodni dio svog mandata u zemlji izlazećeg sunca, a u utorak mu slijedi prvi službeni dvoboj.


U Saitami će dočekati Singapur nakon čega mu slijede nova dva mjeseca odmora i nastup na 'Kupu istočne Azije' fdje će snage sučeliti s Kinom i obje Koreje. Japanci su prezadovoljni novim izbornikom, ali Vaha jako dobro zna da veliki ispiti tek dolaze i da neće biti puno prava na pogreške.